20180723205945_IMG_2993

Drömmen om ett växthus!

Inlägget publiceras i samarbete med Skånska Byggvaror

I så många år har jag fantiserat om ett växthus men vi har aldrig ens kommit till “utomhus” när vi ständigt renoverat insidan och varit tvungna att prioritera det. Nu är snart övervåningen klar och i sommar ska vi ta itu med utsidan! Jag är så himla glad över att få samarbeta med Skånska Byggvaror och min dröm om ett växthus blir sann!!! Ja, ni läste rätt! Och jag ska dela med mig av planering till bygge och sen självklart tiden då vi får nyttja det, inreda det och odla i det! Fantiserar om allt ifrån härliga middagar, gurkplantor och en liten kamin eller något. Min hjärna bara snurrar av inspiration och längtan just nu!

Vi har en väldigt stor tomt och från trädgården har vi utsikt mot skog och åker. Våran trädgård består mest av gräs just nu men vi har hunnit bygga en stor altan samt ett utekök och ett litet trädgårdsland. Växthuset kommer att placeras till vänster om trädgårdslandet är tanken, där skogen kommer stå som en vacker bakgrund!

Det där var typ allt tomten har att erbjuda än så länge men i år ska vi placera ut lite träd, göra en liten grillplats men framför allt smacka upp ett otroligt vackert växthus från Skånska Byggvaror. Växthuset vi valt heter Spira Mur, det är 15 kvm och ser ut såhär!

Foto: Skånska Byggvaror

Jag har sett bilder från Pernillas växthus och det är nog hon som inspirerat mig till samma val av modell, Spira Mur. Det är så vackert med muren nertill och jag ska utreda om det kanske går att sätta in vedspisen vi har ståendes i garaget. Vi kommer att göra som Pernilla och putsa muren!


Foto: Babes in Boyland, hemma hos Pernilla.

Tanken är att vi ska lägga stenplattor i och runt växthuset, sedan göra lite odlingslådor runt omkring där jag främst ska odla mina egna snittblommor i år! Dahliaknölar i mängder är beställda och jag har handlat hem massor av fröer. Skissar fortfarande på örter och grönsaker. Här kommer en mindre snygg ritning så ser ni vad jag menar med planlösningen iallafall, sen är jag ju en sån som ändrar mig femtioelva gånger under processen haha men det kan ju alltid vara kul att se hur jag tänker just nu!

Även om snön har vräkt ner här senaste veckan så kan jag inte släppa tanken på att det snart är vår och vi ska få sätta igång projektet! Nu ska jag börja med att sätta lite fröer! Vill ni hitta lite produktinspiration till vårens projekt så tycker jag ni kan beställa hem Skånska Byggvarors nya katalog gratis HÄR! Där kan ni bland annat få lite tips på saker man bör tänka på när man väljer växthus!

Jag hoppas att ni är lika peppade som mig på det här projektet, det kommer bli helt magiskt fint och jag gissar att vi kommer att spendera väldigt mycket tid där ute! Jag ser fram emot invigningsmiddagen med vännerna!!

14
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Volang

    Roligt! Ser fram emot massa inspo!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.