viktoria holmgren blogg

Vi har flyttat upp!!!

I samarbete med Baseco.

För ca fyra år sedan hade vi byggt ut och renoverat hela nedervåningen i tre år, sen gjorde vi en budgetrenovering av övervåningen. När vi satte sista listen låg jag och ammade Julie i vår säng och upptäckte att det rann vatten på väggen. Vi var så trötta, Julie var bebis och jag hade gått in i väggen men vi var tvungen att byta tak och riva hela övervåningen. Krafterna att göra klart fanns inte så vi har därför delat rum med Julie i flera år istället. Men för ett år sen kom vi igång igen, även om vi tagit det ganska lugnt i perioder men nu är äntligen övervåningen tillräckligt klar för att flytta upp! Vi har sovit några nätter här uppe och det känns helt obeskrivligt!!

När vi renoverade här uppe så ville vi ha en annan känsla än den som var innan, så istället för att sätta tillbaka taket så har min man handhuggit bjälkarna och skippat att sätta upp ett innertak. Väggarna möts istället i nocken och rummet känns så mycket större! Vi har betsat bjälkarna och så valde vi att inte sätta några lister i snedtaket så det var en del spacklingsjobb istället. Men det blev verkligen SÅ bra! Väggfärgen vi valt heter HoP Grey Sand (Nordsjö) och vi har den i båda rummen då taket följs genom båda rummen som inte är avdelade med någon dörr. Det ena rummet är vårt sovrum och det andra verkar bli mitt arbetsrum!! Yeyy!!

När vi började renovera huset hittade vi en del fina gamla grangolv under plastmattorna men då vi ändrade planlösningen så mycket och rev bort platsbyggda garderober så gick de inte att ta vara på. Det är bara i Wilhelms rum vi har det kvar! Så när vi skulle välja golv till övervåningen så ville vi gärna ha ett grangolv, det är dessutom ett väldigt ljust och fint träslag! Vi hittade golvet “Gran Modern Vit” hos Baseco som de precis fått in och det är behandlat med vit hårdvaxolja.  Ytan är så himla fin och jag tycker golvet gjorde hela skillnaden här uppe! Så himla fint!! Älskar att det är ett kvalitetsgolv också, som kommer att nötas fint med tiden och för alltid kännas genuint!

Vi har några små projekt kvar här uppe, platsbyggda garderober står på priolistan även om vi tänker pausa och försöka hinna med lite semester och uteprojekt nu ett tag. På denna vägg där dagbädden står nu kommer min garderob att hamna! Sen ska vi även inreda ett mindre förråd och en toa men det tar vi till vintern!

Här på sista bilden ser ni mitt fina arbetsrum, där inne blir det öppna hyllor på väggen bredvid muren som står i mitten, med plats för arbetsgrejer och massa härlig rekvisita. Jag längtar IHJÄL mig efter att få sätta igång med det men, idag tar vi husvagnen mot höga kusten, jobba hinner vi göra sen! 🙂 På den här bilden ser ni takbjälkarna också. Underbara!

18
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Ida Hansson

  Sååå magiskt fint ni har gjort!!! Fantastiskt♥️

  1. Viktoria Holmgren

   Tack rara du!!!! Tog oss bara 4 år haha… Kram vännen!

 2. Volang

  Superfint! Vilket slit men SÅ värt det ser det ut som.

  1. Viktoria Holmgren

   Tack snälla du! Ja såhär i efterhand är vi tacksamma att vi var tvungna att riva allt och göra det från grunden, det blev väldigt bra!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.