IMG_3692

Blomsterlistan!

Det är bland det bästa som finns, att kunna strosa omkring i sin egen trädgård och njuta av alla vackra blommor, plocka in flera buketter om dagen och ställa vaser i varenda vrå! Nästa år ska jag plantera ännu mera, jag har hittat flera nya favoriter och så vill jag förstås ha mer av de jag tyckte om sedan innan! Vi har grävt ett stort trädgårdsland och det ska utökas lite till nästa vår, sen bör jag nog göra något staket av något slag då det blåser en del från åkern och jag tyckte det var svårt att få till något vettigt stöd till växterna! Nästa vår kommer vi även kunna plantera i växthuset och då gör det ju inget om man råkar plantera lite för mycket haha!

Man ska väl smida medans järnet är varmt tänker jag, därför har jag gjort en lista med sånt jag bara måste komma ihåg att plantera inför nästa vår! Jag tänkte dela med mig av snittblommelistan till er, hoppas ni kan hitta några nya favoriter här!

Dahlia Café au Lait, Fleurel, Hollyhill Orange Ice, Break Out, Waltzing Mathilda och andra i samma färgskala.
Rosenskära Double Click Snow Puff, Cosimo Collarette, Double Click Bicolour Pink, Cupcakes
Harört Griffithii
Blomstermorot Dara
Spetsblomster Snowflake
Vallmo 
Queen Alexandra, Coral Reef
Blåklint Dwarf Pouce, White Ball
Sömntuta Appleblossom Bush, Appleblossom Pink, Purple Gleam, Peach Sorbet
Jungfrun i det gröna Mulberry Rose, Miss Jekyll White
Luktärt High Scent, High Society
Nejlikrot Mai Tai
Praktvädd Imperial mix
Pion Coral Charm

Det kan vara en idé att beställa dahliaknölarna i tid för i vintras när jag började söka så var det många som redan var slutsålda. Jag har därför beställt ett gäng redan nu men de levereras till våren och jag kan tipsa er om att webshopen Lökar och Knölar har massor av fina sorter! Ett till tips är att kika på Tradera, jag har hittat massor av fröer där, även fina ovanliga sorter! När det kommer till Luktärt så kan jag tipsa om luktärtsgudinnan Cecilia Wingård och hennes webshop. Om ni vill hitta lite ovanliga sorter!

Ni får jättegärna tipsa om era favoriter!

 

13
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Rebecka

  Alltså TACK!!! Haha jag kände mig helt galen när jag precis bekände för min sambo att jag precis beställt dahlia-knölar inför NÄSTA år… Kul att ha något att se fram emot osv :))) Men jag gjorde samma misstag som du förra året och beställde för sent, men ville så gärna ha flera av sorterna du tipsade om så jag gick direkt in på Lökar & Knölar och klickade i en beställning – så tack ska du ha för tipset. Pirret inför nästa sommar nu!

  1. Viktoria Holmgren

   Haha vad kul att det finns fler som mig! Jag har suttit och budat på massor av spännande fröer på tradera också, nu är det inte mycket kvar att köpa i vår om man säger så haha! Ser väldigt mycket fram emot nästa sommar!!!

 2. Sofie

  Blåklint är så himla fin <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.