julgran.pynt.barn.lovely.life.viktoria.holmgren

Barnens gran och tips för en hållbar jul!

I helgen tog vi in och klädde våra granar, både en stor i vardagsrummet och så en lite mindre som barnen själva fått bestämma över. Självklart får de vara med och pynta den stora granen men där har jag gått och flyttat lite grejer och bannlyst visst pynt haha.. Men den här lilla fick de fria händer med! Och den blev riktigt sådär fulsöt och charmig!

Jullådan är en gammal en, så fin med lock och allt. Där i förvaras allt som hör till granen! Jag har fantiserat om stora fluffiga kungsgranar men maken tycker att tradition är tradition och jag kan nog hålla med. Vi hugger vår egen gran! Ska se om jag kan få till någon bild på den någon dag. Den är sparsamt dekorerad med klassiska röda kulor precis som mormor och morfar pyntade när jag var liten.

 

På instagram listade jag mina bäst tips för en hållbar jul och jag tänkte att jag kan dela med mig lite av vad vi gör som känns hållbart!

Personligen tycker jag att gammalt loppat eller ärvt julpynt är allra vackrast. Vackra julkulor i glas, hemmapysslade girlanger och små guldkorn som känns lite unika. Min mormor och morfar som vi alltid firat jul med hade så vackert pynt i deras gran, sånt som min mamma pyntar med nu när de inte finns längre. Den gammeldagsa julen inspirerar mig mest.

Jag pyntar rätt sparsamt i hemmet och är inget större fan av julgardiner och tomtar. Däremot mycket små granar, kransar, hyacinter och amaryllis. Det kan vara nog så fint att bara hänga upp en grön kvist lite här och där! Att pynta med naturen känns tidlöst, vackert och hållbart.

När det kommer till julklappar så är jag en sån tönt som faktiskt älskar paket. Älskar att ge och så kan jag väl erkänna att jag älskar att få. Men jag värdesätter nog mer en gammal loppad ljusstake än någon nytillverkad dyr märkespryl! Samma sak när jag handlar till andra, att få hitta vackra gamla ting på loppis känns personligt och fint, även det hållbart.

När det kommer till inslagningen så kostar jag hellre på och köper vackra lite kraftiga papper, de tål att sparas och användas flera gånger. Man får vara lite sparsam med tejpen bara! Har man tygrester så är det superfint att vira en tygbit runt presenten. Det värsta som finns är billigt tunt julklappspapper som går sönder redan vid inslagningen! Och sedan bara att kasta. Sen snören då, det finns många fina band bl.a från Granit och Tine K som jag använder år efter år. När alla öppnat sina julklappar går jag runt som en snåltarm och plockar igen det för att kunna använda igen nästa år! Genialt! Att riva remsor från tyg är ett fint sätt att göra egna band på!

Ja, där var några tips från mig! Har ni några tips?

Glöm inte att trycka på hjärtat om du gillar mina inlägg! Då blir jag så glad!!

20
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.