IMG_9569

DIY: Platsbyggd bokhylla

Äntligen kan jag visa er resultatet av min vision jag haft så länge. Vi renoverade ju vår vattenskadade övervåning i flera år för att till sist få ett stort sovrum och ett eget pysselrum. Men som alla andra renoveringsprojekt så måste man ju nästan avbryta precis innan man är klara? Eller? Kanske är det bara vi.

Mitt på övervåningen går muren upp och vi satte upp en vägg mellan muren och ytterväggen för att på så sätt få garderob och hyllor på varsin sida men orken hann ta slut. Så här hängde jag upp en klädstång för ett tag, som min tillfälliga garderob men nu fick kläderna flytta ut och mina kära hyllplan flytta in! Jag insåg att jag hade större behov av förvaring här inne än vad jag hade av klädstång.

Vi började med att kapa till klossar, muren var långt ifrån jämn så det blev lättast att sätta två klossar på varje sida under varje hyllplan. Dessa betsades och skruvades fast på den höjd som vi ville ha hyllplanen på. Om hyllplanen är långa eller kommer att ha mycket tunga saker på så kan man sätta en sån kloss under hyllplanet i mitten också som extra stöd men det tror jag inte vi kommer att behöva. Hyllplanen kapades till (vi köpte färdiga limträ (400x1500mm på byggaffärn) och betsades innan de sattes på plats. Jag har en favoritbets som jag använder till allt, Herdins Aqua och kulören heter Tjära. När jag betsar så brukar jag dra på ett lager och så torkar jag av med en tygbit mellan varven. Ibland kan betsen bli för mörk (kan vara bra att prova sig fram på en överbliven brädbit av samma material) och då är den bara att späda lite med vatten. Perfekt som denna gång då jag hade för lite bets haha!

De blev så fint och vilken frihet att kunna ställa allt i hyllorna istället för på bordet och över hela golvet.. Tanken är att allt fint får stå här, jag tycker man blir inspirerad av det. Och allt bråte kommer att få stå i förrådet!

Vi har en del projekt kvar här uppe, förråd, badrum och garderober för att nämna några. Men nu kan vi bocka för hyllor iallafall! Blir lite byggande under julledigheten!

Glöm inte att trycka på hjärtat om du gillar inlägget!

63
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Hannes

    Men hur snyggt blev det inte det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.