IMG_3082

Äntligen dags att börja inreda växthuset!

I annonssamarbete med Soffa Direkt

Så blev det äntligen vår tillslut. Vårvinter iallafall, men den brukar vara väldigt kort!
Vi har plusgrader, solen skiner, snön smälter och jag har vår i sinne!

Inomhus har odlingarna dragit igång och det är fortfarande mycket som ska ner i jord. Jag har skissat och planerat en utbyggnad av trädgårdslandet och det här kommer bli en riktig odlingssommar. Blomsterland och grönsaksland och så har jag nördat ner mig i kompostering. Vi har nu fått en brun tunna som vi ska sortera matresterna i och så har vi ju den vanliga gröna soptunnan. Men är det då inte lika bra att själv kompostera tänker jag? Så vi har beställt hem lite grejer för att kunna dra igång en bukashi. Då kommer vi få världens finaste matjord och så mycket gratis näring! Vi har ju redan höns och kanin som får mycket av våra rester.

Hjärtat denna sommar kommer ju vara vårt fina växthus! Det blev klart någon gång i december och vi har inte riktigt kunnat njuta av det under vintern – förrän NU!! Lite solsken är ju allt som behövs för det ska bli varmt där inne och jag var förstås inte sen att planera och inreda… Jag vill gärna ha en liten matplats och en planteringsbänk men det viktigaste av allt – en skön soffa. Jag blev så himla glad när jag hittade en bambusoffa till bra pris hos Soffa Direkt! De har en hel serie med bambumöbler som heter Fuji, kika in den! Tänker att få krypa ner där en regning dag… eller en sommarkväll.. ställa ut lite plockmat och ett glas rosé… ahh… Längtar!!

 

Bordet heter Devan, det får stå i växthuset nu i sommar men den ska det raka vägen in till vårt vardagsrum! Så fint!  Har suktat efter det ett tag, älskar den mörka färgen och att det är gjort av trä. Finns också hos Soffa Direkt, precis som filtarna och kudden. Den söta vasen är mitt senaste loppisfynd, det gäller att bunkra upp med vaser nu inför bukettplockarsäsongen tänker jag!

Färgerna blev så bra där inne! Älskar den här hörnan!! På andra sidan av växthuset står matbord, fyra stolar och en planteringsbänk. Jag var ju orolig att matbordet (som ska slipas och behandlas förörvigt) inte skulle få plats där inne och har haft liiiite ångest över att vi kanske byggde ett för litet växthus.. men det gick bra! Det känns fortfarande luftigt! Nu håller jag på att läsa på om kallsådder – var faktiskt sugen på att dra igång odligen där ute snart men tror jag väntar lite till iallafall.. eller så provar jag med något tåligt.

 

12
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.