IMG_3924

Kycklingsötchock

Alltså. De här kycklingarna är helt bedårande! Jag måste bara få visa er. Vi har ju haft två dvärgraser sen tidigare och i höstas kom vi på våran katt som jagade dem, han fick nästan tag i en höna. Vi har klurat lite sen dess, för det bästa med att ha höns är sällskapet på gården och veta att de har de bra som får gå fria och picka. Då är det ju inte så kul om katten börjar jaga dem och vi ska ha dem i hönsgården hela dagarna. Sedan dess har vi funderat på en större hönsras och när jag låg sjuk i influensan för ett par veckor sen så passade jag på att beställa hem avelsägg från rasen Hedemora.

Jag beställde även en äggkläckningsmaskin men den visade sig vara trasig då det var dags. Så jag gav äggen till hönorna som så duktigt lyckades ruva fram 7 av 8 ägg. Sen var frågan om jag skulle låta hönsen ta hand om dem (vilket är lindrigt för oss men de blir lite lika tama och så blir det något krångligare med att hålla kycklingmaten borta från hönorna) eller om vi skulle ta in dem, men då måste vi ha värmelampa och framför allt, ha dem inomhus. Första veckan är de inte till besvär men sen ska deras utrymme städas och det dammar ju en del, plus att de växer fort. Men de är lättare att få tama. Så tänkte jag på vår första hönskull, de kycklingarna vi ägnat mest tid åt och hur mycket vi fortfarande saknar dem! Så vill vi ju ha det!!

Så vi flyttade in dem. Så ledsna hönor att det gjorde ont i hjärtat men samtidigt så vill vi så gärna att de ska bli riktigt tama, helst nu när det är en större ras, för mig som är lite rädd för höns fortfarande haha… Men de är så goa! När jag kommer in och pratar med dem så tittar alla på mig, sen sätter jag ner handen och så kommer de springandes fram, några lägger sig i handen. Tar jag upp dem så somnar de i handen… Helt underbara är de!

Här är Julies kyckling, Haylie. Barnen får alltid varsin kyckling som de får döpa och ägna lite extra tid åt. Jag tror det är bra att ge dem lite ansvar och är det “ens egen” så finner de lite mer motivation till det hela. Wilhelm har ju varit förtjust i höns sen vi skaffade den första kullen för 4 år sen. Hans första höna hette Edith, nu döpte han sin till Hilma. Barnens kycklingar brukar dock alltid vara tuppar men då får de välja en ny haha…

Marianne, Hilma och Haylie.

Men titta så sött.. Ingrid somnade i Julies händer!

Här är hela gänget. Marianne, Hilma, Ingrid, Lotta, Haylie och Kerstin.

Passar på att önska er en GLAD PÅSK! Även om det är en konstig sådan i år! Sköt om er!

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.