Jag har tänkt länge att jag ska dela med mig till er av ett av mina absoluta favoritrecept. Nämligen den härliga 50-talsklassikern Key Lime Pie. Det här receptet, av grymma Roy Fares, har jag gjort minst 10 gånger det här året. Det är så enkelt, gott och tjusigt att det är svårt att låta bli. Och det blir alltid succé. Jag lovar.
För 8 st små eller 1 stor Key Lime Pie behöver du:
200 gram digestivekex
100 g smält smör
2 msk strösocker
Lime saft från 5 st lime + lime zest från 2 st
400 g kondenserad mjölk (1 burk)
1 msk vaniljsocker
4 st äggulor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader.
Krossa kexen till smulor och lägg i en bunke ihop med strösockret.


Smält smöret och häll det över kexen, blanda väl med handen eller sked. Fodra portions pajformar 7 cm i diameter och förbaka i ugnen på 180 grader i 8 min. Ta ut och låt svalna.
Sänk ugnen till 170 grader. Pressa lime och raspa lime zest från 2 av limen. Lägg kondenserad mjölk i en bunke och blanda i limesaft, lime zest, vaniljsocker och blanda väl med en slickepott. Blanda försiktigt i äggulorna till en slät fyllning.
Dela upp fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 11-13 min. Låt svalna.
Dekorerara med en skiva lime, lite mynta och servera med vispad grädde.
Lycka till!
Here’s my favorite recipe for Key Lime Pie. You just have to try it! It was created by the talented Roy Fares. Click the translation button for reading the recipe in your language.
Fotografier: Linda Hansson & David Pagmar/ Pics by me and my boyfriend David Pagmar