Helgens godaste dessert måste vara den här som Helena på En fotografisk matblogg knåpat ihop. Rabarber i glas. Tänk er tre olika lager av godheter. Ett med rabarber som fått koka ihop med socker, sen ett lager med vispad grädde och vaniljsås och så ett med en frasig havrecrumle. Hur gott? Jag bara måste testa det i kväll.
Rabarber i glas
Rabarber
Vaniljgrädde
Gör din egen vaniljsås eller köp färdig. Vispa 1 dl grädde och blanda sedan i såpass mycket vaniljsås som du önskar.
Havrecrumble
25 gram smör
2 dl havregryn
1 msk flytande honung
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda i allt utom vaniljsockret. Fräs alltsammans under omrörning i någon minut. Avsluta med vaniljsocker. Strö ut på bakplåtspapper för att svalna.
Montera i glas.
Receptet kommer alltså från Helena Ljunggren på En Fotografisk Matblogg.
This weekend’s tastiest dessert has to be this one as Helena with A Photographic food blog cobbled together. Rhubarb in glass. Imagine three different layers of goodies. One of rhubarb, then a layer of whipped cream and custard and so one with a crispy crumble. How good? I just have to test it tonight.
Detta inlägg har 2 kommentarer
Åh, låter bara så gott! Jag provar på morgondagens middag. Och jag är ju sist på bollen. Men stort grattis till magen, härliga tider väntar er!
Otroligt vackert fotat!!