Jag är verkligen i bakartagen dessa dagar. Har fått så ont av foglossningen att jag blivit sjukskriven fram tills bebisen ska komma i september och har plötsligt väldigt mycket tid över. Något som känns väldigt ovant. Men samtidigt väldigt, väldigt skönt. Mest eftersom jag slipper komma hem efter jobbet på kvällarna och gråta för att det gör så ont. Så nu får det bli små utflykter och aktiviteter som gäller. Och mycket, mycket vila.
Är så glad i sådana här stunder att vi bor i ett land där man faktiskt kan få hjälp när man behöver. Blir alldeles rörd av tanken. Och samtidigt rädd eftersom jag inte vet hur det kommer se ut när mitt barn växer upp. Kommer vi ha kvar de här värderingarna då? Kommer vi fortfarande bry oss om dem som av en eller annan anledning inte kan jobba eller ta hand om sig själv? Jag hoppas det innerligt.
Men det var ju inte alls det här som det här inlägget skulle handla om egentligen. Det skulle handla om något så ytligt och härligt somrigt som glass.
Jag har som sagt börjat baka väldigt mycket de senaste dagarna. Dels eftersom jag kan göra det precis i min egen takt. Jag kan till exempel sitta ner och vispa och hacka ingredienserna (det är att stå upp som är outhärdligt). Samtidigt får jag vara kreativ vilket jag måste – blir tokig annars. I dag har jag fått låna min systers glassmaskin och ska försöka mig på att göra glass. Älskar kokos så kokosglass blir först ut. Återkommer med resultatet men det kan väl inte bli annat än bra tänker jag. Kokos, grädde, socker och körsbär – vad kan gå fel där?
Bilderna kommer från helt underbara bakbloggen Twigg Studios.
Today I will try to make coconut ice cream with cherries! I’ve borrowed my sister ice cream maker and I’m very excited and curious about the result. I’ll let you know when it’s done. The pictures are borrowed from the amazing blog Twigg Studios.