Nu är det sista veckorna som det finns rabarber kvar att köpa i butikerna och att plocka i rabatterna. Därför passade jag häromdan på att svänga ihop en superenkel smulpaj med rabarber. Det finns nästan inget som går snabbare att göra och heller inget som är så gott.
Smulpaj med rabarber
Du behöver:
3 stjälkar rabarber
1,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
100 g smör
3 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Ta åt sidan när det blandats ihop.
Skölj rabarbern och skär den i centimeterstora bitar. Blanda med 3 msk strösocker och potatismjölet.
Lägg rabarbern på botten av en smörad form och häll havregrynsblandningen över. Grädda på 225 grader i 15-20 minuter.
Servera med vaniljsås, lättvispad grädde eller – ännu hellre – med vaniljglass som du smaksatt med några stötta polkagriskarameller.
En garanterad succé!
Here’s a simple and delicious recipe for rhubard crumble pie. Click the translation button for reading it in your language!
Detta inlägg har 3 kommentarer
Rabarberpaj är verkligen supergott! Ett tips är att också ha på ett par nypor kanel på rabarbern, inte supermycket bara så att det ger fin smakbrytning.
http://www.fridolinfixar.blogspot.com
Åh det lät supergott! Bra tips. Tack snälla!
Beautiful recipe and pictures. I’m saving it in my file <3.