Kanske är det fler än jag som är sugna på att hoppa över sötsaker ett tag nu efter alla festliga veckor som varit? Att börja ta hand om kroppen igen och köra nån form av detox med grönsaker, härliga juicer och smoothies och mat med fibrer och annat nyttigt ett tag. Jag gissar på att jag inte är ensam om den känslan i alla fall!
I så fall vill jag tipsa er om ett recept som verkar hur bra som helst att börja morgnarna med; fröknäckebröd med bland annat linfrön, pumpafrön och sesamfrön. Från min favvoblogg Babes in Boyland. Dessutom illustrerat med finaste bilderna.
Fröknäckebröd
60 min, 160 grader
1/2 dl pumpakärnor
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
3 dl sesamfrön
4 dl majsmjöl
1 dl rapsolja
4 dl kokande vatten
1 tsk salt
Blanda alla ingredienser och rör sist i det kokande vattnet. Dela upp smeten på två bakpappersklädda plåtar. Lägg över ett bakplåtspapper och kavla ut smeten jämnt över plåten. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min.
Både recept och bilder är alltså lånade av Nathalie och Matilda från bloggen Babes in Boyland.
Perhaps there are a few of you out there who –like me – are eager to skip the sweets for a while now after all the festive weeks that has passed? If Im right then I have a great recipe for you; Crisp bread with seeds. Borrowed from the lovely blog Babes in Boyland.
Detta inlägg har 3 kommentarer
så fina bilder!
Oj hade helt missat det här fina inlägget. Tack snälla för att du tipsar om oss!
Pingback: Nytt och hur fint som helst. | Volang