Här kommer 3 smarriga – och himla fina – påsktårtor för er som vill bjuda på något extra gott i påsk. Vilken som helst av de här påsktårtorna skulle i alla fall få mig på fall.
Marängtårta – eller Pavlova som det också heter – med lemoncurd och grädde i fyllningen. Och så dekorerat med påskägg. Så himla, himla enkel och god tårta det här. Passar till alla årstider och högtider tycker jag. Det är bara att addera vad man gillar i fyllningen och ovanpå tårtan. Färska bär är ju en klassiker men det kan också vara gott med till exempel inlagda (eller färska på sommaren) persikor. Eller varför inte göra en pavlova med chokladsås, daim och rostade pekannötter? Bildens kommer från finska bloggen Anton & Anton. (Tack Stine för upplysningen om källan!).
Citrontårta – med pastelliga dekorationer i form av olika sorters godis och strössel – från tyska bloggen Love Nonpareille. De där tefatsgodisarna, minns ni dem eller? Kanske världens konstigaste godis. Men ganska gott ändå om jag inte kommer ihåg helt fel.
För den med lite mer tid kanske den här vackra tårtan med 5 (!) olika lager kan vara nåt. Den kommer från Sweet Paul Magazine och heter något så härligt som Coconut milk pound cake with coconut cream cheese frosting.
Lycka till med påskbaket nu!
Here’s 3 lovely recipes for your easter celebrations! Lemon cake with pastel candy, pavlova with lemoncurd or Coconut milk pound cake with cream cheese frosting. Bake away!
Detta inlägg har 3 kommentarer
Bilden på marängtårtan är fotad av Karkki och bakad av hennes kille Mango. De har en matblogg tillsammans där bilden kommer från. Länk: http://antonanton.fi/fi/Blogi?writer=Karin%26Magnus
Tack snälla Stine! Och vilken härlig blogg jag hittade till på samma gång:) Glad påsk!
Så lite så och Glad påsk!