Det är många som frågat efter vad för sorts kakor jag bakade till Chaplins namngivningsceremoni och självklart ska jag dela med mig! Det värsta jag vet är när folk inte vill dela med sig av recept eftersom de gått i arv i generationer och så vidare. Varför ska man ha saker för sig själv när man kan dela med sig?! Nej, sånt gillar jag inte.
Så här kommer därför receptet på den kaka som tog slut snabbast – nämligen körsbärsmazariner.
Världens godaste körbärsmazariner
Till 16 st behöver du:
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
100 g smör
1 st ägg
Fyllning:
250 g mandelmassa, riven
1⁄2 dl strösocker
125 g smör, rumsvarmt
2 st ägg
1 dl körsbärssylt eller -marmelad
Glasyr:
2 dl florsocker
1,5 msk vatten
1 krm röd hushållsfärg
Så här gör du:
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa. Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg. Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje form. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 15-18 min. Låt svalna.
Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera med färska körsbär. (Obs! Jag tyckte det blev alldeles för lite glasyr så vill du ha ett ordentligt lager glasyr på mazarinerna så dubbla receptet).
Lycka till!
Receptet kommer från början från Arla.
Första bilden har jag tagit. Bild 2 och 3 har Emma tagit.
Detta inlägg har en kommentar
Härligt med bakinspiration! Dessa måste ju också prövas!