Min godaste helgfrukost just nu består av bananpannkakor med kokos. Till det äter jag grekisk yoghurt, färska jordgubbar och – om jag vill lyxa till det – lönnsirap eller honung. Receptet kommer från mina favoritkokbok Green Kitchen Stories och förutom att bananpannkakorna är väldigt goda att äta är de hur enkla som helst att göra. Här kommer receptet!
För ca 10 pannkakor behöver du:
3 mogna ekologiska bananer
6 ekologiska ägg, lätt vispade
1,5 dl kokosflingor
2,5 dl färska eller frysta blåbär (jag hade inte blåbär hemma och kan intyga att det går lika bra utan)
0,5 tsk kanel
Så här gör du:
Mosa bananerna med en gaffe. Lägg moset i en bunke och vispa det med ägg och kokosflingor. Tillsätt eventuellt blåbär och rör om ordentligt.
Stek på medelstark värme (gärna i kokosfett). Två till tre matskedar brukar vara lagom för en pannkaka och det bör få plats 3-4 pannkakor samtidigt i stekpannan.
Vänd pannkakorna försiktigt med stekspade när de har stelnat och fått färg på undersidan, ungefär 2 minuter på första sidan och 1 minut på andra.
Servera med färsk frukt, grekisk yoghurt och ringla över lönnsirap.
Hopppas ni gillar det!
This is my favorite recipe for banana pancakes! Click the translation button for the recipe.
Detta inlägg har 2 kommentarer
Jösses, så gott det låter! Detta lägger jag på minnet. 🙂
Pingback: Green Kitchen Travels | Volang