I dag på vägen hem från förskolan fick jag ett infall och började plocka nypon från alla överfulla nyponbuskar. Med viss hjälp från lille Chaplin. Han fick lägga dem i vagnen medan jag plockade snabbt som tusan innan han skulle hinna tröttna haha. Hur som. Vi kom hem med en hel massa nypon som jag funderar på att torka och ha i t ex yoghurt.
Det sägs ju att de är något av det nyttigaste man kan äta och det kan min något trötta kropp verkligen behöva tänker jag. Någon som har något annat förslag kanske?
I picked a lot of rose hips today. Any ideas how to use them? I’m thinking of drying them and eating them for breakfast with yoghurt. But if you have some other suggestions I’d be happy to hear them!
Detta inlägg har 4 kommentarer
Evelinas ekologiska hade många fina tips, om jag inte minns fel 🙂
Åh tack snälla för tips. Ska jag kolla in!
Nya numret av Lantliv mat o vin finns en hel drös med fina recept gjorda på nypon. Gjorde själv kolasnittar med ingefära som bl.a. har nyponmjöl i smeten. La ut en bild på mitt Instagram anneliewenngren
Tusen tack! Det lär ju helt ljuvligt!