Idag bjöd jag två vänner på en snabb och supergod lunch; smördegspaj med pesto, färskost och sparris. Min bästa bjudrätt när det ska gå fort och passa många. Tänker att det är en perfekt grej att dela med sig av! Det är väl inte bara jag som vill ha bra recept att samla på – som är både goda, snabba OCH prisvärda?
Frasig smördegspaj med pesto, färskost och sparris
För 4 personer behöver du:
4 st smördegsplattor eller 1 st stor (finns i frysdisken)
Färskost
Pesto
Sparris (fryst går utmärkt om den inte finns i säsong)
Tunt skivad rödlök
Smulad fetaost eller hyvlad parmesan
Gör så här:
Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Bre på färskost och sedan pesto på mitten (lämna ca 2 cm av kanten på alla sidor eftersom pajen växer i ugnen). Lägg sedan på lök, sparris och ost. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 5-10 minuter. Klart! Servera med t ex en god sallad.
Tips nummer 1! En smördegsplatta per person brukar räcka om man har sallad och bröd till men ibland gör jag två var och då slinker det också ner så det beror helt på hur hungrig man är. Funkar för övrigt bra att äta kall dagen därpå också om det skulle bli något över.
Tips nummer 2! Man kan verkligen ha på allt mellan himmel och jord här. Parmaskinka (om man äter kött), oliver, smörstekta kantareller, tomat osv.
Foto via Cooking Light. (Obs! Bilden är lånad men är väldigt lik mitt recept sånär som på degen som är filodeg och inte smördeg).
Detta inlägg har 2 kommentarer
Hej! Åh, det ser fantastiskt gott och fint ut! Det får helt klart bli årets nytillskott till påskbordet! Det ser lite ut som filodeg på bilden, (obs ej kritik :-)), låter som två supergoda alternativ. Tack för tipset!
Hej!
Vad roligt att du tycker det! Ja men så bra att du sa till. Glömde skriva det som ett tillägg att det ju är filodeg på bilden eftersom det är inte är min bild. Men smördeg är snäppet godare tycker jag:)