Minns ni inlägget från London häromdan – där jag skrev om att jag ätit den godaste kakan alla kategorier? En spröd tartlett med ljuvlig vaniljkräm och söta frukter. Eftersom jag inte kunnat sluta tänka på den sedan dess måste jag baka dem en dag snart och har hittat några recept jag tänkte dela med mig av till er!
Paj och tartletter är för övrigt perfekt att baka just nu när det finns stenfrukt och underbara äpplen av olika sorter i butikerna.
Ett favoritrecept är det på klassiska Tarteletter fylld med vaniljkräm och bär av Leila Lindholm. Magiskt gott verkligen!
Ett annat recept jag måste prova är Nektarin & Körsbärstarte av Susannes skafferi. Med färdiga smördegsplattor, lemoncurd, råsocker och nektarin och körsbär. Så gott.
För dig som gillar pajer överlag kan jag varmt rekommendera den fina boken Amerikanska pajer från Natur & Kultur. En bok som jag fick i present förra året och som jag verkligen använt mycket. Superfina bilder och väldigt bra recept!
Även Lomelinos pajer är en favorit med bilder som är helt magiska. Som alltid när Linda Lomelino gör något.
Bild nummer 1: av Michael Paynic.
Bild nummer 2 och 3: Debby Lewis-Harrison.
Psst. Tycker du om detta inlägget? Klicka gärna på hjärtat under inlägget så blir jag SÅ glad. Då vet jag också vad du vill se mer/mindre av här på bloggen. Tusen tack på förhand!
Detta inlägg har en kommentar
Underbart!