magnoliakvistar_

Vinter ute, vår inne

De som känner mig vet att jag avskyr vintern. Verkligen. Jag ser ingen charm alls med snö, krispiga vinterdagar – eller blötsnö och en jämngrå himmel med för den delen – utan räknar ner dagarna tills februari är över och mars eventuellt kan komma att bjuda på någon form av vårkänsla.

Jag förstår såklart att det inte är ett smart sätt att hantera vintern på eftersom jag bor i Sverige. Men. Det är som det är. Det är tur att jag har ett litet positivt barn här hemma som ändå gillar vintern som jag får anstränga mig för!

Men när jag hittade magnoliakvistar på torget häromdagen såg jag det som ett tecken och slog till.

Jag ställde dem i köksfönstret i en vintagevas med varmt vatten och nu – drygt en vecka senare är de i full blom. Hur fint?!

En liten bit av vår inne i lägenheten fast att snön yr där ute.

Tips!

Så får du magnoliakvistarna att slå ut:

Snitta magnoliakvistarna med en blomsterkniv och ställ dem sedan i riktigt varmt vatten. Byt gärna vatten varje eller varannan dag och ge dem också ett nytt snitt så att de lättare kan suga åt sig av vattnet.

Fin helg till er nu!

13
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.