barnrum litet inspiration volang lovely life-2

Selmas säng och inspiration till hur du snabbt fixar en mysig hörna till bebisen

Det går sakta men säkert framåt med de små projekten här hemma och jag tror att jag sedan i mars hållt på med projekt “Selmas hörna” haha. Svårt att fatta såhär i efterhand men vissa saker är bara otroligt trista. Som att måla en spjälsäng och att borra i en vägg. Hoppas ni är några därute som kan relatera…

Men nu har den här lilla filuren fått sin egen säng och hörna här hemma!

Måla spjälsäng från IKEA

Vi använde samma säng som Chaplin hade – och som några vänner sedan lånat till sitt barn. Den enklaste modellen från IKEA om jag inte minns fel. Kollade runt efter någon fin vintagesäng för barn, men hittade ingen som kändes så säker som man vill att de ska vara, så det blev inget.

Jag målade den i en varmt beige nyans som heter Sudersand, en burk som jag redan hade hemma sedan jag målade hyllan Plateau från Betonggruvan. Först sandpapprade jag den med ett grovt sandpapper, sedan målade jag ett lager med häftgrund och efter det ca 2 lager med färgen.

Mysiga och eko påslakan i senapsgult

Påslakan och matchande kudde kommer från Granit och den lilla kudden från Midnatt.

Blommigt spjälsängsskydd som pricken över i

Det som dock gjorde att sängen blev så mysig inuti var det underbara spjälsängsskyddet från Ekobarn och märket Konges slöjd. Pricken över i verkligen!

Sänghimmel med tyg och en konsoll

Istället för en sänghimmel hängde vi bara upp ett tyg på en helt vanlig konsoll som vi hade över från en hylla. Enkelt men ändå effektfullt! Tyget är en gardin från Ellos som inte längre har en plats här hemma.

Kolla så nöjd!

Hoppas ni fått lite snabba budgettips på hur man kan fixa det mysigt för bebisen/barnet utan att behöva möblera om alltför mycket. Kika gärna på mitt inlägg om att bo “trångt” med barn för mer inspo och tankar kring detta.  

Sen ska jag också erkänna att hon mer än gärna får sova i vår säng ett bra tag till haha. Nu när jag vet hur sjukt snabbt tiden går och hur galet mysigt det är att ha små andetag mot sin kind en hel natt. Ja ni kanske är några där ute som vet vad jag menar.❤️

Psst. Gillar ni inlägget? Klicka gärna på hjärtat tack!

37
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.