Här kommer ett helt vanligt recept. Inte ens en gnutta gluten- eller laktosfritt. Eller på annat sätt mat-trendigt. Men så löjligt gott och mättande. Och barnen älskar det.
Grötbullar (skulle kunna vara mellannamnet på mina barn för övrigt, ni anar inte vilka brutala mängder havregrynsgröt de kan smälla i sig till frukost)
Koka ihop
2 dl havregryn
3 ½ dl vatten
Addera
50 g smör i gröten
Smula ner
25 g jäst i
2 dl mjölk, fingervarm med
1 ½ tsk salt
2 msk ljus sirap eller honung
Rör ner gröten som fått svalna
Smacka i cirka 8 dl vetemjöl
Jäs i bunke ca 45 min. Baka ut. Pensla med vatten och havregryn. Jäs återigen 30 min på plåt. Gräddas ca 12 min.
Tryck gärna på lilla hjärtat om ni gillar inlägget. Hej och kram från Emma
Detta inlägg har en kommentar
Men oj, dessa bullar med massor av Bregott hade varit drömmen! Tur för mig att det snart är helg (igen) så att jag kan ställa mig och baka dessa!