Uddevalla1

Får jag locka med lite soligt lösgodis från Hemnet?

Ibland rasslar det till på Hemnet och godbit efter godbit kommer ut till försäljning. Och jag är inte sämre än att jag hamnar i hus-projekts-drömmarnas-land och nästan tvångsmässigt måste grotta ner mig i detaljer. Först ut, denna otroliga byggnad i Nynäshamn.

Ser ni? På riktigt, ser ni skuggorna? Overkligt vackert.

Kan det vara så bra att det är munblåsta fönster? Det ser nästan så ut. Mitt arma inredningshjärta går nästan sönder. Vad tror ni, hur många år dröjer det innan det här huset är fyllt till bredden av instavänlig verksamhet? 

Kastar oss raskt över till Uddevalla där ett Solhem är ute till salu (Solhem måste väl ändå vara sveriges minst unika namn på en sekelskiftesvilla, vem vill inte döpa sitt hus till Solhem liksom?).

Vackert och vemodigt, med den vackraste pjäs till kakelugn.

Väggar klädda helt i pärlspont. Pärlspont gör något med mig.

Helt vanliga fönster mellan två rum, genialiskt. Varför gör man inte mer så i nya hus? Jag menar, som standard? Trenden med industrifönster som väggar tyder ändå på att vi törstar efter att få in så mycket ljus som möjligt?

Kolla in detta ljuvliga lilla krypin. Rätt tapet på rätt plats om man säger så. Personligen hade jag tagit det steget längre och även tapetserat snedtaket.

14
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny