Banankaka hör kanske inte till vanligheten när vi väljer att baka något, men just den här dagen kändes det helt självklart. Så banankaka fick det bli. En glutenfri variant med ekologiskt kikärtsmjöl och valnötter.
Färgen blev extra fin med kikärtsmjölet och kanelen. Sen hann vi precis provsmaka kakan och dricka lite kaffe innan det var dags för Matilda att dra vidare. Men som tur är ses vi redan nästa vecka.
Glutenfri banankaka med valnötter
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl kikärtsmjöl (går även bra med vanligt vetemjöl)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
50 g valnötter
smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten. Grädda kakan i en smord och bröad form i ca 30-35 min.