Banana cake by Babes in Boyland

Banankaka och en ny kokbok

Banana cake by Babes in BoylandBanankaka hör kanske inte till vanligheten när vi väljer att baka något, men just den här dagen kändes det helt självklart. Så banankaka fick det bli. En glutenfri variant med ekologiskt kikärtsmjöl och valnötter.
Banana cake by Babes in Boyland Banana cake by Babes in BoylandOch kanel och ingefära.Banana cake by Babes in Boyland Banana cake by Babes in Boyland Banana cake by Babes in BoylandBanana cake by Babes in BoylandRör ihop allt snabbt och sen i med nötterna.Banana cake by Babes in Boyland Banana cake by Babes in BoylandKikärtsmjölet hade vi fått tillsammans med den här tokbraiga kokboken – Bönor Ärtor Linser av Jenny Damberg. En himla passande kokbok till oss vegetarianer som i stort sätt lever på bönor, ärtor och linser. Kikärtsmjölet var nog tänkt till en smarrig pizzabotten (recept finns i kokboken), men passade minst lika bra i en banankaka.Banana cake by Babes in Boyland Banana cake by Babes in BoylandBlev bland annat sjukt sugna på “Smörstekta vita bönor med krispig kål”.
Banana cake by Babes in Boyland Banana cake by Babes in BoylandMen tillbaka till kakan igen som efter ca 35 min var klar.Banana cake by Babes in BoylandBanana cake by Babes in Boyland Banana cake by Babes in Boyland

Färgen blev extra fin med kikärtsmjölet och kanelen. Sen hann vi precis provsmaka kakan och dricka lite kaffe innan det var dags för Matilda att dra vidare. Men som tur är ses vi redan nästa vecka.

Glutenfri banankaka med valnötter

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl kikärtsmjöl (går även bra med vanligt vetemjöl)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
50 g valnötter
smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten. Grädda kakan i en smord och bröad form i ca 30-35 min.

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.