Det visade sig att vi inte hade kurerat oss helt efter helgen, så vi fick vända på förskolan i morse och ha en dag hemma. Passade på att baka världens enklaste bröd till soppan vi åt till lunch. Det ska varken knådas eller jäsas och det tar ca 5 min att slänga ihop smeten (ja för det är mer en smet än en deg). Här kommer receptet:
Världens enklaste bröd
45-60 min, 175 grader
7 dl mjöl (hälften ska vara vetemjöl, men sen är det bara att vraka och välja på vad man har hemma. Jag valde grahamsmjöl)
4 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
ca 2 msk brödkryddor
Valfri smaksättning. Jag valde att riva i ett äpple och 1 msk honung.
Solrosfrön
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och brödkryddor. Sedan honung och rivet äpple. Häll i filmjölken och rör om. Konsistensen ska vara som en klibbig gröt. Lägg smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i (du kan även använda rapsolja). Häll i smeten i formen, strö över lite frön, och grädda brödet i ca 50 min. Tiden kan variera lite så håll koll på slutet.
/Nathalie