Nästa vecka är det våffeldagen, eller vårfrudagen som det också heter, och vi tjuvstartar i vanlig ordning. Fast våfflor får man så klart äta året om. Det känns lite konstigt att kolla på de här bilderna och sen kolla ut genom fönstret. På bara en vecka har vi gått från vår till vinter igen. Typiskt mars kanske, så vi ska inte hänga upp oss för mycket på det här vädret. Men vi hoppas att de här bilderna piggar upp lite i snöslasket.
Receptet är en lite nyttigare variant (fast vanliga klassiska våfflor funkar så klart lika bra). Receptet är för 4 våfflor, så dubbla om du vill göra fler.
Sen så har varit lite tyst här på bloggen sen vi flyttade hit. Ovanligt tyst. Vi är så klart jätteglada att så många läser bloggen, så därför vi vill gärna veta vad ni tycker. Eller bara veta vilka ni är. För utan era kommentarer blir det här inte alls lika roligt.
Glutenfria våfflor
4 st
2 ägg
2 äggvitor
2 msk grädde
1 dl kolsyrat vatten
4 msk bovetemjöl
2 tsk krossade linfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Blanda ihop ägg, äggvitor, grädde och vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa för hand. Låt stå i ca 10 minuter så att smeten hinner tjockna. Värm våffeljärnet och grädda i smör eller kokosolja. Servera med grädde, färska hallon och raw chokladsås.
Raw chokladsås
1 dl raw kakao
1 dl agavesirap
2 msk vatten
Blanda alla ingredienserna till chokladsåsen ordentligt.
Translation
Next week it’s Waffle Day, or Vårfrudagen (in English: Lady Day, in Swedish “Våffeldagen” and “Vårfrudagen” sound similar) and we decided to cheat and begin a bit early, in usual order. Maybe not that much of a crime since you’re “allowed” to eat waffles all year. It’s a bit weird watching these pictures and then looking outside the window – in only one week spring turned to winter again. Typical Swedish March maybe. We hope these images cheer you up in the current snow slush.
The recipe is a somewhat healthier take on waffles. It’s for four waffles, so double up if you want to make some extra.
Since we moved the blog it’s been a bit quiet around here. Unusually quite. We’re really glad that so many of you are visiting our blog and we’d love to get feedback and get to know you all. Your comments make it all the more worth while!
Gluten-free Waffles
four waffles
2 eggs
2 egg whites
2 tablespoons of cream
0,4 cup carbonated water
4 tablespoons buckwheat flour
2 teaspoons crushed linseed
1 teaspoon baking powder
1 millilitre measure salt
Mix eggs, egg whites, cream and water. Add the rest of the ingredients and whisk by hand. Let rest for about 10 minutes so the batter thickens. Heat the waffle iron and bake the waffles in butter or coconut oil. Serve with cream, fresh raspberries and raw chocolate sauce.
Raw Chocolate Sauce
0,4 cup raw cacao
0,4 cup agave sirup
2 tablespoons of water
Stir all the ingredients together.