Att färga ägg naturligt kan vara bland det vackraste och enklaste man kan göra. Passande nog är det påsk nästa vecka så här kommer en liten DIY-guide för vad du kan använda för att sätta färg på äggen.
DIY: naturligt färgade påskägg
Blanda någon av färgförslagen här nedan med vatten, en skvätt vitvinsvinäger och lite salt (det binder färgen). Lägg i äggen och låt koka upp. Koka i ca 15 min. Vill du ha kraftigare färg på äggen kan du låta äggen stå och dra i färgningen över natten.
Blåbär ger en blå färg
Rödbeta ger en cerise färg
Spenat ger en lätt grön färg
Gurkmeja ger en gul färg
Tranbär ger en röd färg (här använde vi rödvinsvinäger i stället för vitvinsvinäger vilket gjorde att ägget blev mer brunt)
Translation
DIY: Naturally dyed Easter Eggs
Mix any color suggestions below with water, a dash of white wine vinegar and a little salt (it binds the color). Let the eggs boil. Boil about 15 minutes. If you want to have stronger color on the eggs, you can let the eggs soak overnight.
Blueberry gives a blue color
Beetroot gives a pink color
Spinach gives a light green color
Turmeric gives a yellow color
Cranberries gives a red color (here we used red wine vinegar instead of white wine vinegar so the egg became more brown)