Samma dag som vi fotade det här, gick vi upp extra tidigt för att hinna med att både baka bröd och göra en sats med granola. Att börja dagen med en riktigt god, men något sen, frukost kändes som ett måste den här dagen.
The same day that we shot this, we got up a bit earlier then regularly to be able to bake bread and make a batch of granola. To start the day with a really great, but a bit late breakfast, felt like a must this day.
Och så svenska jordgubbar och mycket kaffe. Jordgubbarna provsmakades såklart.
And Swedish strawberries and lots of coffee. The strawberries was sample tested off course.
Brödet har vi lagt upp receptet på tidigare och är fasligt enkelt att göra. Hela receptet hittar ni här.
We’ve posted the bread recipe earlier and it’s very easy to bake. The full recipe can be found here.
Jordgubbar och blåbär slår det mesta.
Strawberries and blueberries are the best.
Och så mjölk på det.
And a bit of milk.
Vissa valde havremjölk.
Some chose oatmilk.
Frukost är förresten en himla bra grej att bjuda på. Nästan bättre än både fika och middag. I alla fall mysigare.
Andra söndagsfrukostar hittar ni här och här.
Breakfast is a great thing to invite people to. Almost better than “fika” or dinner. At least cozier.
Other sunday breakfast are found here and here.
Granola med kokos och russin
ca 7 dl
4 dl havregryn
1 dl boveteflingor
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
1/2 dl solrosfrön
1 dl vatten
1/2 dl neutral ekologisk olja
1 1/2 msk flytande honung
70 g russin
1 tsk vaniljsocker (går att utesluta)
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, boveteflingor, pumpakärnor, kokos och solrosfrön i en bunke. Rör ner vatten, olja och honung i de torra ingredienserna och blanda väl. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Bred ut blandningen så jämnt som möjligt över plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och ruska plåten efter halva tiden så att rostningen blir jämn. Låt svalan något och blanda sen ner russinen och vaniljsockret. Förvara i en burk med tätslutande lock.
Granola with coconut and raisins
about 7 dl
4 dl oats
1 dl buckwheat flakes
1 dl pumpkin seeds
1 dl coconut flakes
1/2 dl sunflower seeds
1 dl water
1/2 neutral organic oil
1 1/2 tbsp liquid honey
70 g raisins
1 teaspoon vanilla sugar
Start the oven at 175 degrees Celsius. Mix oats, buckwheat flakes, pumpkin seeds, coconut flakes, sunflower seeds in a bowl. Stir water, oil and honey with the dry ingredients. Dress a baking pan with baking paper. Spread the mixture evenly onto the baking pan. Roast in middle of oven for about 20 minutes. After about ten minutes, shake the pan so the granola gets roasted evenly. Let cool a bit and mix with raisins and vanilla sugar. Store in an airtight jar.