Äntligen helg och det firar vi med ett härligt recept på chokladkaka med svarta vinbär. Just svarta vinbär brukar vi inte använda så ofta till bakverk. Då väljer vi hellre röda vinbär som är lite syrligare och balanserar upp det söta bättre. Men kombinationen choklad och svarta vinbär passar väldigt bra ihop. Chokladkakan är en lite lyxigare variant av en kladdkaka. En kaka man kanske inte direkt skryter med receptmässigt men som faktiskt är fantastiskt god och svår att misslyckas med.
Trevlig helg på er!
Lyxig kladdkaka med svarta vinbär
100 g smör
100 g mörk choklad
4 msk kakao
2 ekologiska ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör samman alla ingredienser. Smöra och bröa en form med kokos. Häll i smeten och grädda ca 25 min. Låt kakan stå några timmar innan servering. Servera med grädde och svarta vinbär.
Translation
Finally weekend and we’re celebrating it with a delicious recipe for chocolate cake with blackcurrant. Blackcurrants isn’t something we ordinary use for baking. We’d probably use red currants because they’re a bit more tangy and a better counterpart for the sweetness. However, the combination chocolate and blackcurrants fit very well together. This cake really is a deluxe chocolate cake. The recipe might not be something to brag about but it tastes fantastic and hard to mess up.
Have a nice weekend!
Chocolate Cake with Black Currants
100 g butter
100 g dark chocolate
4 tablespoons cocoa
2 organic eggs
1 1/4 dl wheat flour
1 tablespoon vanilla sugar
2 dl sugar
Put the oven to 160 degrees Celsius. Melt the butter in a sauce pan and let cool. Melt chocolate in a water bath. Mix all the ingredients. Butter a form and sprinkle with coconut flakes. Add the batter to the form and bake in oven for about 25 minutes. Let the cake rest a few hours before serving. Serve with cream and blackcurrants.