Vi har höstlov den här veckan och är i Värmland och hälsar på. På schemat står små utflykter, loppisbesök, bygga en ny bänkskiva till mitt kök och andas frisk luft så mycket vi bara orkar. Idag har vi bland annat krattat löv och varit i skogen en vända. Skogen är förresten så himla spännande för en snart fyraåring som hängt alldeles för mycket i stan. Även fast vi gör en massa utflykter när vi är hemma så blir det en annan sak när man bara kan öppna dörren och gå rakt ut i skogen här.
Idag efter maten gjorde jag ugnsbakad frukt med honung och pumpakärnor. Receptet är egentligen lite mer avancerat men jag tog det som fanns hemma. Här kommer (det fullständiga) receptet för den som är intresserad. Busenkelt och väldigt gott!
/Nathalie
Ugnsbakad frukt med honung och pumpakärnor
4 port
3 äpplen
3 päron
6 plommon
75 g ekologiskt smör
1⁄2 dl honung
2 tsk malen ingefära
1 dl pumpakärnor eller nötter
1 dl hackad mynta
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur frukten. Skär frukten i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll över honung och ingefära. Klicka ut smöret. Strö över nötter eller pumpafrön. Stek i mitten av ugnen 15–20 min. Strö över myntan och servera med vaniljglass.
Translation
It’s autumn leave from kindergarten this week and we’re visiting Värmland. The schedule is made up of small excursions, flea market visits, making a new countertop for my kitchen and breathe as much fresh air as we possibly can. Today we’ve been raking leaves and walked in the forest. The forest is really exciting for a soon-to-be four year-old that’s spent way to much time in the city. Even though we usually do excursions when we’re at home it’s totally different just opening the door and walk straight into the forest.
After dinner I made baked fruits with honey and pumpkin seed. The recipe is more advanced originally, but I went with what was available. Here’s the original recipe, for anyone that’s interested. Super simple and super tasty!
/ Nathalie
Baked fruit with honey and pumpkin seeds
4 servings
3 apples
3 pears
6 plums
75 g organic butter
1/2 dl honey
2 teaspoons ginger
1 dl pumpkin seeds or nuts
1 dl chopped mint
Put oven to 225 degrees Celsius. Remove the stones. Cut the fruit to small pieces. Put in oven-safe tray. Sprinkle honey and ginger. Add butter in even pieces. Add nuts or pumpkin seeds. Roast in middle of oven for 15-25 minutes. Sprinkle mint and serve with ice cream.