Igår sågs vi för lite grill och kvällshäng hemma hos Nathalie, något man känner för varje dag nu när det är sommar. Till efterrätt hade vi bakat en glutenfri kokostårta med jordgubbar och grädde. Receptet är från Coops tidning Mer Smak, som vi gillar massor (alltid mycket fokus på ekologiskt och vegetariskt/veganskt). Tårtan blev himla smarrig och var väldigt lätt att baka så här kommer receptet för den som känner sig sugen (tänk er en segknaprig kokostopp med jordgubbar och grädde):
Glutenfri sommartårta
12 bitar
75 g smör
200 g riven kokos (6 dl)
2 dl strösocker
3 ekologiska ägg
1/2 citron, finrivet skal och pressad saft
Fyllning och topping
3 dl vispgrädde
1 1/2 liter jordgubbar
florsocker
Metod
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet. Häll ut smeten på två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till smeten till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Varva tårtbottnarna med vispad grädde och jordgubbar. Pudra över florsocker.