Ingen fredag utan fredagsfika. Det är sen gammalt. Och nyttiga bakverk i alla ära, men ibland så vill man ju bara skippa det där och baka gamla hederliga recept från tiden innan raw food och glutenfria bakverk. Och så fick det bli i fredags när vi sågs och jobbade ihop. Den här banankakan är verkligen inget avancerat bakverk men väldig smarrig! Önskar er en fin helg! Själva ska vi till Stockholm (Matilda) och flyttpacka (Nathalie).
Banan & chokladkaka
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 dl havremjölk eller havreyoghurt
2 st övermogna bananer
75 gr smör
Smaktillsats:
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda alla de torra ingredienserna förutom kakaon och vaniljsockret. Tillsätt smält smör och mjölken/yoghurten. Mosa bananerna och blanda i. Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa i en smord och bröad form. Grädda i 200 grader i 50-60 minuter eller tills du kollar med en provsticka och de känns lagom.