fbpx
Hoppa till innehållet

Samarbeta med lovely life?

Maila oss för kontakt
Sök
  • HEM
  • Inredning
  • Inspiration
  • Blommor
  • Recept
  • BLOGGAR
  • oM OSS
  • BLOGGA HOS OSS

Första advent

runt matbord

Inredningsinspiration från Vårgatan

adventsljusstake diy

Gör din egen adventsljusstake

Gör din egen adventsljusstake

Första advent

Gör en pepparkakskrans

adventsljusstake diy

Gör din egen adventsljusstake

Gör din egen adventsljusstake

Första advent

adventsljusstake diy

Gör din egen adventsljusstake

skilladflorals

Välkommen in i mitt gröna kök

Höstträdgården

Favoritdrink i jul; kall, vit glögg med lingon

kristinehovs malmgård festlokal

Inspiration till 40-årsfest

Hej från ett höstigt Sicilien!

Söta små pumpabröd till Halloween

Lovely Life_Katrin Baath-06439
Babes in Boyland

Babes in Boyland

Hemmagjorda marshmallows utan gelatin

  • december 3, 2016
  • 12:00 f m
  • Uncategorized

Marshmallows by Babes in Boyland

Idag publicerades ett nytt jobb vi gjort för Ikea Livet Hemma – hemmagjorda marshmallows doppade i mörk choklad och pepparkakskross. Perfekta att bjuda på nu i december. En ny grej är att vi också fick möjlighet att göra en film till receptet. Äntligen säger vi! Det här med film är ju något vi har velat jobba med länge men inte riktigt haft tid med förut. Men nu så. Matilda är ju inte bara fotograf, utan även filmare så det kommer definitivt dyka upp mer rörligt material här på bloggen.

När man bakar marshmallows så kan man välja att göra dem med gelatin eller med agar-agar. Eftersom vi båda är vegetarianer/veganer (och vi vet att vissa av våra läsare är det också) så publicerar vi även ett gelatinfritt receptet här på bloggen. Det andra receptet och fler bilder hittar ni HÄR.

Gelatinfria marshmallows

Ca 1 dl florsocker
2½ dl vatten
4 tsk agar-agar (agar-agar är helt vegetabiliskt och framställt av ett slags sjögräs. Används för att skapa samma konsistensens som gelatin. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i hälsokostaffärer)
3 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1/2 dl maizena

Topping
Mörk choklad
Pepparkakor

Smörj en ugnsform med olja och pudra över florsocker och maizena som du blandat. Det är för att smeten lätt ska lossna sen. Blanda agar-agar med 0,5 dl vatten i en kastrull. Tillsätt sedan socker, ljus sirap och resten av vattnet. Låt det koka upp. Rör hela tiden i cirka 10 minuter, tills den blivit en tjock och fluffig massa. Rör i hop 1/2 dl florsocker och maizenan i en skål. Häll över smeten i formen och jämna till ytan. Avsluta med att pudra ytan med florsockerblandningen. Spara lite att vända bitarna i. Låt stå i rumstemperatur över natten. Skär upp i kuber och vänd bitarna i resten av florsockerblandningen. Smält chokladen och krossa pepparkakorna. Doppa sedan dina marshmallows i först chokladen och sen pepparkakorna innan du serverar dem.

Translation

Another collaboration that we’ve made with Ikea Livet Hemma has just been published – Homemade marshmallows dipped in dark chocolate and ginger bread crunch. Perfekt as treats now in December. We also go the possibility to do a video to the recipe, which is new to these collaborations. We’ve wanted to do video for quite a while now but haven’t found the time to do so. So finally! Matilda isn’t only a photographer, but also a film maker so more video will appear here on the blog.

When you bake marshmallows you can either make them using gelatine or agar-agar. Since we’re both vegetarian we’ve chosen to publish the gelatine free recipe here. The other recipe and more photos can be found HERE.

Marshallows without gelatine

about 1 dl icing sugar
2½ dl water
4 tsk agar-agar (agar-agar is 100% vegetarian and is made out of sea weed.)
3 dl powdered sugar
2 dl light syrup
1/2 dl cornstarch

Topping
Dark chocolate
Gingerbread cookies

Prepare a baking dish with oil and powder it with a mix of icing sugar and cornstarch. You do this so the batter will be easy to remove from the baking dish. Mix agar-agar with 0,5 dl water in a sauce pan. Add sugar, light syrup and the rest of the water. Bring to boil. Stir constantly for about ten minutes. until it’s a thick and fluffy mass. Mix 0,5 dl icing sugar and cornstarch in a bowl. Pour the batter in the form and even out the top. Finish by powdering the top with the icing sugar mix. Save some to turn the pieces in. Let rest in room temperature over night. Cut to cubes and turn the pieces in the rest of the icing sugar mix. Melt chocolate and crush the gingerbread cookies. Dip your marshallows first in chocolate, and the gingerbread crunch, before serving.

 

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Chippe december 26, 2020 Svara

    Hejsan, ni måste verkligen göra om receptet, för att koka till en fluffig massa, och dessutom med ljus och inte vit sirap? Och utan att vispa? Jag prövade detta och allt jag fick var en dålig kolasås..

  2. Amanda januari 13, 2022 Svara

    Håller med ovanstående. Receptet fungerar tyvärr inte alls. Misstänkte det eftersom det saknar kikärtsspad/ägg/annat med protein men ville ändå testa. Blev mer likt geléråttor i konsistensen.

  3. Inger januari 27, 2022 Svara

    Önskar jag läst kommentarerna innan för det var ungefär vad jag också fick…

  4. Mia februari 23, 2023 Svara

    Till er som läser kommentarerna om att detta recept inte funkar, jag kan också intyga att det INTE funkar. 5 års erfarenhet inom bakning och gjorde dessutom det som inte står i receptet – kokade först upp socker, sirap & vatten, blommade agar agar i ca 5 minuter. Tillsatte sedan agar agar till sockersirapen och lät koka ytterligare 5 minuter. Sen använde jag en assistent som Försökte vispa upp detta i 20 minuter. Det jag fick var en tjock ”deg” som inte alls blev marshmallows, på sin höjd liknande det en seg kola. Slösa varken tid, pengar eller hopp på detta recept!

Lämna ett svar Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Babes in Boyland

Babes in Boyland

En kreativ duo från Sverige, bestående av stylisten Nathalie Myrberg och fotografen Matilda Hildingsson. Naturen, hållbarhet och slow living ligger i fokus i duons melankoliska och poetiska uttryck.Kontakt: info@babesinboyland.se Instagram: @babes_in_boyland Hemsida: Babes in boylandNumera hittar ni bloggen Babes in Boyland hos Northern Sisters

Senaste från Babes in Boyland

Nya tider!

One pot pasta med svampbollar

En vacker gåva

Winter workshop and retreat

Livet runt kranen

Workshop på Gotland – Del 2

Senaste från lovely life

ÄTA
Volang

Favoritdrink i jul; kall, vit glögg med lingon

Blommor
Linnea

Första advent

Inspiration
Skillad Florals

Gör en pepparkakskrans

runt matbord
Inredning
Volang

Inredningsinspiration från Vårgatan

adventsljusstake diy
Blommor
Skillad Florals

Gör din egen adventsljusstake

Livet
Sandra Grankvist

Sjukstuga, födelsedagsvecka och ett par bilder från senaste tiden.

DIY
Maria Hagström

Gör din egen adventsljusstake

Inspiration
Linnea

Julmarknad och mina drömmars julklänning

Uncategorized
Louise Bondebjer

Höstfint innan julmyset infaller…

En kreativ duo från Sverige, bestående av stylisten Nathalie Myrberg och fotografen Matilda Hildingsson. Naturen, hållbarhet och slow living ligger i fokus i duons melankoliska och poetiska uttryck.

Kontakt: info@babesinboyland.se
Instagram: @babes_in_boyland
Hemsida: Babes in boyland

Numera hittar ni bloggen Babes in Boyland hos Northern Sisters

Senaste kommentarer

  • Annika om Favoritdrink i jul; kall, vit glögg med lingon
  • Linda om Fint till den lilla
  • Första advent - Lovely Life om Julmarknad och mina drömmars julklänning
  • Josefine om Målad murstock & DIY-hängare
  • Snart flyttar Nissen in - 30 tips på nissebus - Lovely Life om En liten tomtenisse har flyttat in..