Detta är ett reklamsamarbete med Yelli. Den här extra timmen av ljus är ju helt magisk ändå. Verkar som de flesta lökar och skott i hela landet fick sig en riktig skjuts i helgen. Vi instämmer nog alla i att våren är här nu.
Så nu får vi drömma lite om kolonilotter, odlingsbänkar och färska örter på balkongen. Eller lyxa till det för blommorna med lite ny jord eller låta skotten får egna krukor. Imorgon är det #växtbytardag2017 hos Trendenser i Spinneriet med medhavd växt som inträdesbiljett. Japp, vårkänslorna spirar!
Så länge tar vi vara på enkelheten i att förgylla lunchen med lite örtkryddor. Vi fick möjligheten att testa några soppor från Yelli härom dagen. Känns så bra att laga en enkel lunch som man vet är både näringsrik och endast innehåller naturliga råvaror. Konceptet är att erbjuda soppor från hela världen och vi föll lite extra för Östindiska Masoor Daal soppan.
Toppat med lite persilja och pumpa-, och solroskärnor. En klick havre fraiche hade också passat bra. Trevlig lunch!
Translation
In collaboration with Yelli. As we have changed to summertime here in Sweden the days are getting longer and brighter. We have had a weekend with warmth and sunshine and the spring feelings are really taking over. As we are dreaming of growing fresh herbs on the balcony it is a perfect time to re-potting plants and rooting cuttings. The most spring-feeling-bringing event is also happening tomorrow at the plant swap day 2017 #växtbytardag2017 where you bring your own plant as ticket. Just perfect!
Meantime we compliment our lunch with fresh herbs and sunflower-seeds as we are enjoying a nutritious soup from Yelli. We got the opportunity to tryout their soups and fell a little extra for their Masoor Dal soup. Feels really good to know this easy to prepare meal is nutritious, vegan and consist of all natural ingredients. Just perfect topped with parsley, sunflower and pumpkin seeds.