Nu var det längesen vi publicerade något recept här på bloggen. Så det är väl på tiden! Eftersom vi har haft lite problem med vår ugn ute på torpet så har vi inte kunnat baka något där än. Men så kom vi på att vi faktiskt inte alls behöver någon ugn om vi håller oss till rawfood. Så det fick bli en raw björnbärspaj. Nu använde vi vanlig ekologisk vispgrädde som fyllning, men det går så klart att byta ut till något växtbaserat om man föredrar det. Och vill man inte ha björnbär så funkar hallon och blåbär minst lika bra som topping.
Raw björnbärspaj
Ingredienser
3 dl valnötter
2 dl sötmandel
2 msk chiafrön
1 dl riven kokos
1 msk honung
8 st dadlar urkärnade
2 tsk kanel
1 tsk salt
2 dl grädde vispad (valfri)
Vaniljpulver
Björnbär
Gör så här:
Finhacka valnötter och mandel i en matberedare eller mixer. Tillsätt chiafrön och kokos och mixa igen. Därefter tillsätt honung, dadlar, kanel och salt. Mixa och blanda till en smulig massa. Knåda ihop till en deg och tryck ut i en tallrik eller pajform. Vi använde en pajform med löstagbar kant. Lägg på vispad grädde, smaksatt med lite vaniljpulver. Toppa med färska bär.
Translation
It’s been a long time since we published a recipe on the blog. So it’s probably about time! Since we’ve been having a bit of trouble with the oven at the croft we haven’t been able to bake anything. But then we realized we didn’t need an oven if we stick with rawfood. So we went with a raw blackberry cake. This time we used organic whipped cream as filling, but you can easily change it with something vegetable based if you prefer. And if blackberries isn’t your thing you can use strawberries or raspberries instead.
Raw blackberry pie
Ingredients
3 dl walnuts
2 dl sweet almonds
2 tbsp chia seeds
1 dl coconut flakes
1 tbsp honey
8 dates without stones
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon salt
2 dl whipped cream
Vanilla powder
Blackberries
Instructions
Chop almonds and walnuts in a mixer. Add chiaseeds and coconut flakes and mix again. Add honey, dates, cinnamon and salt. Mix to a crumbly dough. Knead the dough and press it into a form. We used a form with removable sides. Add whipped cream, top with some vanilla powder. Top off with berries.