lovely life hus

HUSDRÖMMAR

Bilder – Pinterest

Jodå, vi trivs ganska bra i vårt lilla hus just nu. Det var precis det vi behövde när vi köpte det och behövde något enklare än det vi hade innan. Men uppfyller det våra hus- och inredningsdrömmar? Nej, inte direkt. Faktum är att vi ofta känner oss ganska begränsade och jag kan vissa dagar sakna väldigt mycket från vårt förra hus som vi inte har här på samma sätt. Friheten, möjligheterna, potentialen, ytan och den unika känslan. Ni som inte följt mig så länge kanske inte vet att vi ägt ett hus innan, hemma i Södermanland. Det huset hade mycket av det vi drömde om, men det hade också många baksidor och när Olivia föddes orkade vi inte mer, utan sökte något enklare och mer behändigt och hittade vårt lilla gula, hus här i Halmstad.

Hur som helst visste vi nog redan när vi köpte detta hus att det inte är vårt slutgiltiga hem. Det passar oss bra nu och uppfyller de flesta av våra behov just nu. Men visst har vi drömmar och en stark längtan till det slutgiltiga och riktiga hemmet. Vi är både sugna på att bygga nytt och att hitta ett drömhus att renovera, kanske en gammal skola eller fabrik. Vi vill bo på landet med de där böljande vyerna utanför fönstret som vi saknar från vårt förra hus, men ändå med närhet till en större stad med jobbmöjligheter. Att hitta både drömläge och drömhus på samma plats är inte lätt, så det lutar nog åt att hitta platsen med stort P och sedan bygga efter våra önskemål. Vår dröm just nu är en skånelänga eller ett ladhus som också är ihopbyggt med ett rejält orangeri, alltihop med fokus på återbruk och odling. Allt det praktiska med ett nybyggt hus, men blandat med gammal charm. Det bästa av två världar helt enkelt.

En dag ska vi dit på ett eller annat sätt, då det är vår gemensamma stora dröm. Förhoppningsvis blir den sann om inte allt för länge, men just nu är det fokus på jobb, studier och Olivias utveckling. Just nu har vi det bra där vi är och har en bit att gå innan vi gör stora förändringar igen, men någonstans där framme finns den där drömmen. Att hitta hem på riktigt.

12
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.