lovely life blommig klänning

TERAPITANKAR, NYÅRSDRÖMMAR OCH BLOMMIGA KLÄNNINGAR

lovely life vardagsrum jul klännng

Det där med rubriker alltså, de är inte lätta att formulera när man är något rörig i skallen. Så, det fick bli en blandad även denna gång. Måndag igen och december rusar verkligen iväg. Jag försöker mitt yttersta att inte känna julstress men det är svårt. Så mycket jag vill hinna och fixa, men till vilket pris egentligen? Måste man verkligen få till allt precis innan jul? Nej, jag väljer ut det viktigaste och det ABSOLUT viktigaste är ju förstås inte bakverk, kransar, tonvis av perfekt inslagna julklappar eller felfria pepparkakshus. Nej, det är tid med min lilla älskade familj och att pyssla det vi känner för – tillsammans.

lovely life vardagsrum jul klänning

Mitt enda nyårslöfte

Mitt enda nyårslöfte för 2020 lyder – börja i terapi och reda ut allt gammal skit som jag skulle gjort för länge länge sedan. Jag tänker ta tag i mig själv på djupet och kämpa för att må bra, för min och min lilla familjs skull. Jag är en bra mamma, men jag tror att jag har betydligt mer kapacitet att orka vara det fullt ut om jag mår bättre på djupet. Nu får jag anstränga mig till max för att orka med, och det går ut helt över mitt innersta mående och min energi och jag blir lätt utmattad. Jag har länge undvikit att lyfta på alla lock och gå ner i den där mörka, ångestfyllda källaren.

Jag trodde jag skulle komma undan om jag bara kämpade tillräckligt hårt med att trycka undan det. Men det håller inte längre. Det är dags. Dessutom ska jag reda ut en gång för alla varför jag är så begränsad i mig själv, varför jag alltid haft svårt att ha struktur och hålla koncentrationen. För flera år sedan gick jag en utredning för ADHD men den blev aldrig klar då jag blev gravid och inte orkade, men oj vad där finns tecken på en sådan diagnos. Jag hoppas innerligt att jag har det, för det skulle förklara så mycket frågetecken jag haft i hela mitt liv.

Och drömmarna då?

Ja, jag brukar undvika att ha löften inför nya året, men drömmar däremot. Jag drömmer om att 2020 ska bli mitt och min familjs år. Att vi slipper massa strul, jobbiga händelser och ekonomiska bakslag. Att vi får mer tid tillsammans och kommer tillrätta med saker och ting. 2019 för oss har varit kämpigt, och egentligen fler år än så, så jag hoppas på balans och positivitet. Jag drömmer också om att slutföra min utbildning med bra resultat, att starta min egen firma och kunna livnära mig på det jag gör allra bäst och älskar. Att våga ta det steget och börja min karriär på riktigt. Sist men inte minst hoppas jag att vi kan hitta vår väg till det boende vi drömmer om och kanske, kanske till och med flytta. Men det blir nog snarare isåfall 2021. Men drömma är aldrig förbjudet, eller hur?

lovely life blommig klänning

Var kommer klänningen in i bilden då?

Det vet jag inte riktigt, men ville mest visa upp den. Jag älskar blommiga klänningar och man får nog snart börja kalla mig för en samlare. Jag gick emot min avsky för Black Friday, och fyndade denna på Lindex. Tror bestämt det får bli min julklänning i år. Visst är den underbar?

Stort tack fina ni om ni orkade läsa allt detta. Och snälla ni, våga kasta er ut med era drömmar inför nästa år. Nu ska jag plocka fram gårdagens rester till middag. Puss!

30
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Åh, Ingrid. Tack för det här inlägget. Det träffade hårt, men på ett fint sätt. Jag har också haft ett tufft år både ekonomiskt, men framförallt psykiskt. Det går utöver andra än mig och jag känner likt du hur jag måste anstränga mig ytterst för att hålla det hyfsat i kontroll.

    Likt dig står jag också i startskottet för att försöka förverkliga mina drömmar – göra det jag är bäst på. Skapa innehåll för både mig men även andra. Författa, fotografera, inreda, konsulta. Den drömmen ska jag försöka förverkliga. Tillsammans vi kanske kan slå våra kloka huvud ihop och driva varandra framåt? Stötta varandra? Jag tror på dig! Kram!

  2. Jag ska finnas där för dej så mycket jag bara kan.
    Älskade dotter, du o dina syskon o era familjer är allt.
    ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny