Lovely life trädgård snittblomsodling

Hej från vår snittblomsodling

Lovely life trädgård snittblomsodling

Lovely life trädgård snittblomsodling

Lovely life trädgård snittblomsodling

Äntligen blommar det i vår snittblomsodling! I mars började vi gräva och sen har månader av slit susat förbi. Vi har kört många lass med skottkärran från skogen med naturmaterial och kompostjord. Vi har jagat bort grannens tupp som jämt rymde hit och krafsade bort allt vi gjort. Jag har krypit runt gravid på knä och planterat ut en miljard små plantor, fröer och dahliaknölar. Vi har stått och blivit uppätna av knott varenda kväll när vi vattnat. Och nu är vi äntligen här, när allt börjar blomma och vi kan njuta av det. När första knopparna kom blev jag nästan tårögd eftersom det varit ett himla slit att få till detta trots en ganska tuff graviditet. Nu kan vi äntligen gå där och titta vad som dyker upp varje dag, plocka buketter och bara suga in sommaren. Så tacksam!

Lovely life trädgård snittblomsodling

Lovely life trädgård snittblomsodling

Lovely life trädgård snittblomsodling

Vi har skapat dessa bäddar med metoden täckodling, som bland annat Sara Bäckmo skriver om. Ett himla bra sätt om man vill slippa gräva så väldans mycket. Man mäter helt enkelt ut ytan man vill ha till rabatt och gräver ett “dike” runt, täcker gräset med kartong och tidningspapper och så på med naturmaterial och jord. Man bygger på höjden helt enkelt och senare kommer kartongen ha kvävt gräset och allt omvandlats till jord så att man har en djupare bädd. Så smidigt!

I våra bäddar har vi alla kallsådder med vallmo, sömntuta, blåklint, lejongap, rosenskära, malva och solrosor. Sen är en hel bädd boende för alla mina älskade dahlior. Vid bågarna har jag försökt sätta humleskott från en större planta samt rosenviral. Dessa verkar lite långsamma men har ändå börjat ta sig. Hoppas på nästa år!

lovely life snittblomsodling

lovely life snittblomsodling

lovely life snittblomsodling

lovely life snittblomsodling

Hela familjens favoritplats

Detta är nu en riktig favoritplats som jag hoppas att vi kan utöka framöver när mer ork finns. Hade varit fint med en större, rund rabatt bortanför denna “tunnel”, eller förlänga de två långa bäddarna. Kanske någon mer ordentlig sittplats.  Men det får bli i höst eller nästa år. Nu ska vi bara njuta av detta, och hela familjen älskar verkligen att hänga där.

Är ni sugna på mer inlägg om trädgård, kolla då in mina kollegor här på Lovelylifes bloggar!

15
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.