vintagebutik-vintagefabriken

Hejdå Vintagefabriken (butiken) och hej nya livet!

Det har blivit dags för stora förändringar för oss, både i jobbet och privat. Som vi berättat tidigare ska det komma två vintagefabrikenbebisar till oss i höst – och när 2 nya bebisar ska få plats måste nånting annat bort. I alla fall om vi ska få ihop livet och logistiken och fortfarande klara av att behålla vår glöd!

Därför har vi bestämt oss för att stänga vår fysiska butik. Vår baby Vintagefabriken som vi älskat högt i 6 år nu. Det har inte varit ett lätt beslut och vi har tänkt på det noga och väl. Men nu när vi väl bestämt oss är vi är 100% säkra på att det är rätt beslut.

Sista helgen i juli blir den sista helgen som ni kommer att kunna besöka oss och vår lilla pärla Vintagefabriken – som huserar på Kungsholmen sedan i januari i år.

Självklart kommer vi att ha kvar vår kära webbshop och vi kommer göra allt för att fortsätta följa våra visioner om att driva landets finaste, snällaste och mest inspirerande webbshop. Vi kommer att ha så mycket mer tid för att hitta de där guldkornen till snälla produkter samt leta land och rike runt efter de bästa vintageskatterna när vi inte har en fysisk butik att ta hand om varannan torsdag-söndag. Och det bästa av allt? Det kommer fortfarande finnas en adress i centrala Stockholm där våra kunder kommer att kunna hämta ut sina varor, allt för att slippa onödiga transporter och packmaterial. Mer om detta kommer vi att berätta om inom kort. Vi kommer såklart också att fortsätta jobba med stylingar, både inför lägenhetsförsäljningar, mot privatpersoner som vill ha hjälp med att inreda hemma, samt produktplåtningar för företag. Dessutom kommer vi att ta oss an fler konsultuppdrag inom sociala medier som är det senaste tillskottet i vår Fabrik. Med andra ord – vi kommer ha massvis av saker att göra mellan blöjbytena, var så säkra!

Även om det är 6 år sedan vi öppnade butiken känns det som igår på ett sätt.

Vi kastade oss in i projektet med hull och hår och hade INGEN aning om vad som väntade oss. Visionen var att ha ett frilanskontor ihop (vi två och så Emma Sundh som var med oss de första åren) och att butiken skulle “dra in pengar till hyran”.

Tji fick vi. Butiken blev snabbt superpopulär och vi stod plötsligt inför utmaningen att lära oss allt om hur det egentligen funkar att driva en butik och ett fullfjädrat företag. Allt från vilka påsar vi skulle ha, till kassasystem till hur man egentligen tänker kring det här med moms, inköp och prissättning… Pju! Hade vi gjort om det hade vi antagligen gjort precis tvärtom och börjat i en helt annan (rätt) ände. Men att vi har lärt oss mycket – ja det är det då ingen som helst tvekan om!

Se bilder från vår öppningsfest 2013 här hos Emma. Nostalgi till 100%!

Ungefär ett år senare startade vi vår webbshop, efter MASSVIS med påtryckningar från våra följare på Instagram. Även om det var en hel vetenskap det med. Men om viljan (och Google) finns så klarar man det mesta. Någon smart budget eller backup hade vi då inte men på något sätt fick vi ändå ihop det.

Inte så att vi kunde betala ut någon riktig lön men vi lärde oss att leva snålt och på något sätt har det alltid varit värt det. Att få leva sin dröm. Att få ha sin frihet och att ha möjligheten att förverkliga sina idéer. Inte för pengarna och för prestigen (för vill man tjäna pengar är detta helt fel bransch haha) utan för att känna att man styr sin egen tid och äger sin egen tillvaro. Och att älska att gå till jobbet, utan det minsta magknip eller stresspåslag. Det är så väldigt värt det. Varje dag och varje vecka.

Efter 5 år i Midsommarkransen blev det sedan dags för oss att testa vingarna i stan. Elin på Bodil Vintage kastade en dag ut frågan om vi ville flytta in hos henne och the rest is history som man säger. Läs mer om det här: Hejdå Vintagefabriken på Svandammsvägen och tack för allt!

     

Men nu har det alltså blivit dags att stänga även detta kapitlet i våra liv. Kanske kommer vi att ha en fysisk butiken igen någon gång i framtiden. Kanske inte. En sak vet vi och det är att vi kommer sakna det något enormt! Alla möten med våra fina kunder, alla snälla ord, all bekräftelse på att vi skapat något unikt, vackert och inbjudande. Snyft. Det kommer verkligen kännas tomt på så himla många sätt.

Men vi tror på det här också. Vi tror på att förändringar är bra och att man växer av dem och vi tror på vårt koncept och vårt samarbete och på framtiden. Vi hoppas innerligt att ni som följer oss och handlar av oss stannar kvar även i framtiden. Ni betyder allt för oss!

Foto nummer 5, 6, 7 och 8 av Isabelle Pedersen.

Foto nummer 9 av Emma Sundh.

Psst. Gillar du det här inlägget? Ge oss gärna lite kärlek genom att klicka på hjärtat eller slänga iväg en kommentar. Det uppskattas mycket!

103
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Zanna Metzer

    Åh, ska verkligen se om jag har möjlighet att spana in butiken innan ni stänger! Har velat göra det länge, men det har inte blivit av när jag varit i Stockholm. Men kanske denna gången. 🙂

  2. Anna

    Men Å, jag måste verkligen se till att komma till butiken, den ser så otroligt mysig och inbjudande ut! Önskar er all lycka till på era nya äventyr! ???

  3. Linda & Louise

    @Anna: Tusen tack Anna så fint att höra. Vore jättekul om du kom förbi!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.