pastarecept01

Ett vardagsrecept

Jag är inte särskilt bra på att laga mat. Inte särskilt dålig heller, men jag tycker inte att det är så värst kul helt enkelt. Jag gillar mer att baka och laga efterrätter! Sedan jag tog över butiken så är det min man som drar det tyngsta lasset med vardagsmaten här hemma, eftersom han kommer hem först och hämtar barnen från förskola/fritids.

Det är inte alltid lätt även om vi då och då verkligen försöker veckoplanera maten. Och eftersom vi bor ute på landet så är de smidiga matkassarna, som numer finns, inget alternativ för oss. Titt som tätt drabbas både jag och min man av idétorka. Det känns liksom som man alltid äter samma, samma! Jag tänker att vi kanske är fler som drabbas av det? Värst av allt är ju vardagsmaten. Ni vet; mitt i veckan, man har hämtat barnen på förskolan/fritids, de är trötta, man själv är trött. Kanske skall de iväg på någon aktivitet om en timme. Kanske skall man själv köra eller iväg på något föräldramöte. Och så skall man sno ihop något snabbt för att hålla humöret uppe på alla inblandade.

Jag tycker recept ofta kan vara lite knepiga. Antingen innehåller det saker jag aldrig hört talas om, eller så tar det en halv evighet att få ihop. Vilket är fine, om man har tid. Så här kommer ett av mina favorit vardagsrecept, ett recept helt utan krusiduller. Inga konstigheter och det tar ungefär lika lång tid att sno ihop som pastan tar att koka, alltså ca 10 minuter.

Tagliatelle med skinka och ärtor

400 g tagliatelle

300 g strimlad rökt skinka

En halv purjolök

2 dl grädde

2 dl mjölk

4 dl frysta ärtor

Lite färsk persilja

0,5 tsk salt

1 tsk svartpeppar

2 krm riven muskotnöt

Koka pastan efter anvisningarna. Häll på lite olja när den är klar. Värm en stek- eller wookpanna med lite olja. Stek skinka och purolök i ca 2 minuter. Häll på grädde, mjölk och ärtor och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt. Jag brukar kasta i lite hackad persilja också. Blanda ner i pastan och rör om. Smaklig måltid!

Och har man tid och lust så kan man istället lyxa till det med att äta på fina tallrikar och duka lite mysigt. Voliá; en helt vanlig vardagspasta, en helt vanlig torsdag. Liksom.

Och vet ni! Jag dök på en sån himla smidig app för en tid sedan. Som gör både vardagen och vardagshandlandet lite enklare. I alla fall för oss som gillar listor. Wunderlist är appen där jag numer gör alla mina listor på. Att köpa-listan har jag och maken synkat med varandra, så när lägger jag in något på den listan så kan han se det på sin telefon. Man kan ha massor med olika listor (gissa om jag har det, haha!) Och så prickar man enkelt av när man gjort/handlat det som står på listan. Hur smidigt?

 

 

 

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.