hyllor04

Öppna hyllor och en spontanhelg i Visby

Jag fick nytt kakel i julklapp utav maken (han var så sjukt trött på mitt tjat, haha!) och han kaklade om köket innan jullovet tog slut. Men ett projekt föder ett annat osv, ja, ni vet? Sakta pågår nu en lite enklare renovering utav köket här hemma och det till min stora glädje! Det knatar på och vi har lyckats bocka av några fler saker på vår ”att-göra-lista”. Förra veckan målade jag upp köksön, inte en människa kommer märka någon som helst skillnad 😂 Köksön är en ikea-klassikern “Stentorp” och den gick från vit till samma kulör som skåpen i köket, lite beige alltså. Det blev i alla fall lite lugnare i mina ögon.

I lördags hade jag äntligen målat klart konsoler och hyllplan som maken satte upp på sin plats i köket. Jag är säkert inte den enda som suktat efter Emilys fina hyllor i köket? Jag härmapade och jisses så fint det blev! Vi har en liten yta mellan fönstret och kylen där det tidigare suttit ett överskåp. Men nu när maken kaklade om så övertalade jag honom om att plocka ner det. Och det blev verkligen så mycket bättre det blev med öppna hyllor där!

Konsolerna köpte jag HÄR. Och hyllplanen är vanliga limträskivor från en byggbutik.

Nu saknas det några knopplister, att piffa bänkskivan, måla upp golvlister och att måla om väggarna här inne. Och säkert lite till, haha! Blir man någonsin klar?

Älskar den lilla gräddkannan jag fyndade på loppis för en tid sedan. Det fina snäckskalet fick jag av Katrin när jag hängde i hennes fantastiska ateljé.

 

DET BLEV EN SPONTAN-HELG

Några grejer hann jag snabbt slänga upp på hyllorna innan vi for iväg hela familjen på myshelg. Maken hade fått en briljant idé dagen innan och bokat hotell åt oss i Visby. Efter lunch drog vi iväg och vi började med en liten shoppingtur, till Lillys stora glädje. Tänk att hon är så stor så att hon på riktigt uppskattar det. Sedan for vi till hotellet. Vi bodde på Clarion hotel som en favorit hos både mig och maken. vårt rum var superfint och barnen passade på att ta ett bad i badkaret. Middag åt vi på Pinchos; deras små rätter är perfekta för barnen. Därefter såg vi melodifestivalen på hotellet, åt massvis med godis och somnade gott i hotellsängen allihop. Dagen därpå var fullt ös med innebandymatcher för Lilly och så såg vi Endre spela elitinnebandy tillsammans med hela hennes innebandylag.

Därefter blev vi bjudna på middag hemma hos makens bror och fru, för att fira maken som fyller år nu i veckan. När vi kom hem var vi rejält mätta och trötta efter en riktigt härlig helg tillsammans. Spontangrejer som det här är något vi gör alldeles för sällan! Det är riktigt roligt nu när barnen är lite större. Och det går så bra! Det får kanske bli ett sent nyårslöfte på fler spontanhelger tillsammans såhär?

Hoppas ni hade en härlig helg och att veckan börjat mjukt!

 

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.