moodboard_kok

Moodboard och ett evighetsprojekt

Idag har inte många knop blivit gjorda här hemma, förutom att vad som kändes som ett evighetsprojekt; att slipa bänkskiva. Alla projekt som dyker upp i mitt huvud låter så enkla. Innan jag börjar, haha. Jag har varit sugen på att pigmentera bänkskivan mörkare och i mitt huvud är det gjort på sisådär en kvart. Slipa, torka, måla. Lätt som en plätt ju!

Den våriga buketten jag gav maken i födelsedagspresent.

Men nu har jag slipat bänkskiva i två dagar. Och för första gången någonsin bannar jag oss för att vi har så mycket bänkskiva i vårt kök. Sen blev jag (veligheten själv 🙈) sjukt osäker på färgen på oljan, efter att jag målat köksön igår. Men nu kör jag och hoppas att att det skall kännas bra när allt är målat. Annars får jag väl slipa om allt och det gick ju på en kvart, så det är ju inga problem 😂 Ni skall snart få se!

Helt perfekt..

Det känns verkligen perfekt att påbörja ett sånt här projekt när det snart vankas kalas här hemma, kanske till helgen? 😳 Vi fick nämligen ställa in makens kalas i helgen, då båda barnen la sig i feber. Nu är  hela huset är täckt av ett fint byggdamm (det är överallt och jag skojar inte!!) Jag kommer behöva torka ur varenda pinal som står synlig i hela huset. Och som pricken över i:et så är dammsugarpåsen full och vi har inga fler hemma. Och det finns inga att köpa här i lilla byn.

Jaja, mitt ”det tar en kvart”-projekt visade vara lite större än jag tänkt, precis som vanligt 🤦🏼‍♀️Tur att maken kom hem och hjälpte mig slipa av det sista, jag kände mig helt sönderskakad av slipmaskinerna 🤪

Men mitt i byggdammet så har jag lyckats få ihop en liten moodboard. För att visa er lite hur jag tänker med kökets makeover. Jag tänker mörkt trä, krom och naturliga inslag. Och så grönt, beige och loppisfynd förstås! Så i samarbete med Beslag design så har köket fått nya knoppar och handtag, det är verkligen ett enkelt sätt att förnya sig utan att egentligen behöva göra särskilt mycket. Vi bestämde oss för att inte måla om luckorna, utan att bättra på det slitna och behålla den beiga färgen. Därför var det viktigt att hitta handtag som passar i de befintliga hålen på våra skåp. Vilket inte var helt enkelt eftersom det visade sig vara ett rätt ovanligt mått på våra gamla handtag. Men så hittade jag handtagen ”Lounge” i krom och de känns som riktiga klassiker! Tillsammans med knopparna ”Solliden” inger de en lyxig känsla, visst?

Moodboard över kökets lilla förändring.

Samtidigt som kökets lilla mini-makeover pågår, så har jag underhållit två sjuka små barn. Idag har de varit piggare än de senaste dagarna, men stackars Lilly har en envis rethosta. Det känns som om jag vaknat ungefär 100 gånger i natt och gett henne vatten. Vi måste testa varmt vatten+ gul lök-tricket i natt. Hoppas det hjälper! Och att det snart släpper taget om dem.

Hoppas veckan har börjat fint och mjukt för er 💚 Jag kör vidare med en vab-dag imorgon och pysslar om de små och torkar byggdamm.. 

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.