lampa_astierdevillatte

Vårens lampor

Här sitter jag och klurar på taklampa. Eller lampor i allmänhet. Kanske ingen ovanlighet, eller hur? 🙈

Det känns lite som att ljuskronan som vi har i köket har gjort sitt för säsongen och jag är sugen på något annat över köksbordet. Min favoritlampa, blomlampan som jag har gjort själv, flyttade in i vardagsrummet i julas och jag tycker den blev så fin där. Så kanske får den stanna där, vilket betyder att jag står utan taklampa i köket. Därför har jag börjat spana runt efter lite fina lampor. 

Här kommer några lampor som blivit favoriter hos mig:

Jag bara älskar Sofias gigantiska glaslampa som hon har över sitt bord! Däremot har jag inte lyckats hitta just den, men i vår kommer det in en (betydligt) mindre droppformad-variant i butiken som har lite samma känsla. Den kanske? Hittas hos  IB Laursen. 

Lampor i glas är så rackarns vackra tycker jag.

Denna fina taklampa med skärm och sockersöt volang är signerad Josef Frank för Svensk tenn. Den är inspirerad av Carl Larssons hem och kallas därför “Carl larsson-lampan”. En riktig klassiker skulle jag säga!

Jag är tokkär i alla sorters lampor från franska Astier de Villatte. Gjorda på svart lera och vitglaserade. Tyvärr så tror jag att de blir lite för små till mitt långa bord.

Ett alternativ till de magiska lamporna från Astier de Villate är svenska Strömshaga. De har massa fina lampor i plåt eller glas. Jag och Sandra har köpt in en drös av dem till butiken i vår. Oj så jag ser fram emot att de skall komma hem!

Denna lite knasiga, men underbara lampa kommer också från Strömshaga. Undrar hur den vore över mitt köksbord? Jag skall prova när de dimper ner i butiken. Eller kanske denna variant?

Men ni känner ju mig, så i första hand klurar jag på om jag möjligtvis skulle kunna göra något själv. Jag liksom älskar utmaningen. Så ja, jag har ett (eller möjligtvis två..🙄) projekt igång och i alla fall den ena är strax i mål! Ni skall snart få se!

6
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.