ZannaNils0407

Så såg mitt lantliga bröllop ut

Detta är ett gästinlägg av Zanna Metzer som driver Sisters in Law – En av Skandinaviens största bröllopsbloggar

Förra veckan när jag befann mig i Cannes (Se här: Konferens för bröllopsfotografer i Cannes) så träffade jag fotograf Annelie Johnsson som fotograferade mitt och min mans bröllop för snart tre år sedan. Det var en härlig överraskning att träffa henne och jag började direkt tänka tillbaka på våra bilder. För mig är fotografierna det absoluta viktigaste på bröllopet. Förutom sin partner då, så klart! Men av allt man lägger pengarna på så är det bilderna som varar för evigt, som fångar alla känslor under dagen. Jag älskar de bilder som Annelie tog och tänkte lyfta fram ett urval av dem så att ni får se hur mitt bröllop såg ut.

Jag och min man gifte oss den 2 juli 2016 nere i Skåne, på gården där mina föräldrar bor. Eftersom det ligger på landsbygden, var det naturligt med en lantlig stil på bröllopet. Korn och vete användes mycket till dekorationer och vintageporslin användes för att få mer känsla av färg och blomster till dukningen.

Som så många gör, så anordnade vi en hel helg med festligheter då många åkte långt ifrån för att vara med. Det var grillkväll på fredagen och brunchbuffé på söndagen. Så mysigt att få hänga lite extra med alla vänner och släktingar.

Jag fick önska färg på min mans kostym och valde marinblått. Tidlöst, så att han kan använda kostymen även efter bröllopet.

Flugan sydde jag själv till honom, och hans best man och vår son fick matchande flugor.

Mina brudtärnor fick välja klädsel helt själva, så länge de valde någonting ljust.

Jag själv köpte en puderrosa kjol på Åhléns och en cremefärgad topp på Monki. När jag började leta klädsel till mitt bröllop hade jag ännu inte lanserat Sisters in Law, och visste inte hur mycket fint som fanns där ute som skiljde sig från det traditionella. När jag letade brudklädsel i “vanliga” brudbutiker så vände jag i princip i dörren varenda gång. Jag kunde inte föreställa mig själv i en klassisk brudklänning och därför började jag leta på andra ställen.

Idag hade jag gjort annorlunda, då jag vet hur många fina brudklänningar det finns som man ändå kan känna sig som sig själv i.

Min svägerska Elinor, som jag också startade Sisters in Law med, gjorde min brudbukett. Är så himla nöjd med hur den blev och det känns kul att det är just hon som har gjort den!

Själva ceremonin skedde vi dammen på gården, och strax intill väntade jag och min man på att musiken skulle börja. Vi gick ner till “Valborg” med Håkan Hellström.

Ceremonin tog ca 2 minuter och sen blev det kramar och skålande med våra 70 gäster. Vår son var med på bröllopet och var väl inte helt nöjd med att inte få vara med framme vid ceremonin med oss. Men det gick det med!

Ja, nu fick ni en liten inblick i hur mitt bröllop såg ut 2016. Framöver tänkte jag göra ett inlägg om hur mitt bröllop hade sett ut om jag hade gift mig i år, efter att ha sett alla möjliga typer av bröllop under året jag drivit Sisters in Law. Stay tuned!

5
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Så himla fint det ser ut! Tack för härlig inspo!

  2. Sååå fint!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny