Vi har en granola vi gör då och då. Det är ingen sådär osötad sak utan lite mer lyxvariant. Med naturell yougurt och bär eller frukt blir det som godis.
Här är receptet.
Havregryn 5 dl
Rågflingor 2 dl
Solroskärnor 1 dl
Hasselnötter 0,5 dl eller mer om man gillar
Mandel 0,5 dl och samma här, mera blir det…
Hacka hasselnötter och mandlar och lägg alltsammans på en plåt.
Kanel 0,5-1 msk
Kardemumma 0,5-1 msk
Råsocker 0,5-1 msk
Strö över alltsammans.
Rapsolja 1,5 msk
Ljus sirap 1 dl
Koncentrerad äppeljuice 1 dl
Honung 1,5 msk
Blanda och häll över plåten med de torra ingredienserna. Blanda.
Rosta mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min. Rör om då och då.
Klipp över några torkade aprikoser och låt svalna.
Ärligt talat är jag allt annat än noggrann med måtten med det blir liksom supergott hur man än gör.