Jag fick ett hett tips om en ny restaurang i Visby för oss, som förutom med maten, är kräsna med miljön när vi äter. I slutet av juni slog Supper upp dörrarna till sin 220 kvadratmeter stora, lummiga innergård på Strandgatan 9 mitt i den gotländska sommarstaden. Samma källa som tipsade mig om Supper intygar att deras sydamerikanska kök är gudomligt. Själv hann jag bara sticka in huvudet för en titt på den mysiga innergården och den var verkligen helt i min smak!
Inredningen är genomtänkt in i minsta detalj, och en av de tre killarna bakom Supper, Martin Karlsson, berättar hur de länge letat efter det rätta grova virket till delar av inredningen. Till slut fann de vad de sökte långt ute i skogen på ”öjn”. Likaså har den 60-åriga vinrankan importerats från Italien och gamla cykellampor transformerats och hängts upp över baren. Trots de många industriella inslagen som är så populära just nu, genomsyras stället av den gotländska speciella atmosfären. En fullträff.
pics: seventeendoors |