Återbrukad brudklänning

Återbrukad brudklänning till ett bröllop 2020

För några veckor sedan kom en kund in i vår ateljé med sin mormors brudklänning. Det var en brudklänning som även kundens mamma hade haft när hon gifte sig, och nu var det dags för den tredje generationen att få användning av klänningen. Dock med en hel del ändringar. Redan när denna blivande brudens mamma gifte sig skedde en del sömnadsändringar. Nu vände hon sig till min kollega Kristina för att göra om klänningen helt.

Så här såg den ut:

En beige/gul nyans med olika lager av volanger i kjolen. Lägg märke till tygrosorna i midjan som är en detalj vi sällan ser i moderna brudklänningar. Det är svårt att se överdelen på den här bilden men där är det också volanger, fast i spets som pryder toppen.

Hela klänningen är nu uppsprättad och är nu påväg att bli till en två delad kreation. Idag var kunden inne för att prova kjolen och en toile på toppen. En toile är ett provplagg som sys upp för att prova formen innan den slutliga toppen sys. Extra viktigt att göra nu när Kristina syr av så värdefulla tyger som en återbrukad klänning. Man får bara en chans att sy rätt. 😉

Som ni ser så är kjolen mer åt det minimalistiska håller nu. Jag har bara en bild bakifrån nu, men det är en omlottkjol som går att knyta i midjan och är något kortare framtill i en vacker skärning.

Just nu har Kristina flera spännande beställningar på brudklänningar inför 2020 och hon försöker att färdigställa det mesta innan jul, då vi vet att januari – maj kommer bli intensiva månader med de brudar som är ute i lite sämre tid innan sina vår- och sommarbröllop. Det finns alltid de som kommer in 3-4 veckor före bröllopet och vill få sin brudklänning uppsydd från grunden. Väääääldigt tajt med tid, främst på grund av att Kristina ofta har flera kunder samtidigt men också för leveranstid av tyger som inte finns lokalt. Men allt brukar gå att ordna även för de som är ute i sista minuten!

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.