IMG_2872

Veckan som gått i Umeå

Andra advent. Nu känns det verkligen som jul. Idag har vi haft grannarna på besök för lite adventsfika, med 10 barn och lika många vuxna. Fikat var också som en liten flyttfika, då vi om ett par veckor lämnar Mariehem, ett område i Umeå som vi bott på i snart 10 år. Här har vi trivts otroligt bra, men är redo att säga hejdå till lägenheten och få en egen trädgård. För vännerna häromkring blir det bara 15-20 mins biltur istället för 1 minuts promenad till nästa lägenhetshus, så det är inte som att det blir ett allt för sorgligt hejdå.

Veckan som varit har varit ganska stressig, dels på grund av VAB av Sixten som var hemma tre dagar från förskolan. Det finns verkligen inga marginaler i arbetstid när man är egenföretagare. I alla fall inte så som det är för just mig. Förlorar jag en dag, måste jag ofta jobba ikapp det på kvällar eller helger. Men vi hade en mysig dag hemma, då vi tittade på oändligt många avsnitt av Fåret Shaun samt Pettson och Findus. Vi passade också på att bygga ihop ett pepparkakshus.

I fredags jobbade jag i butiken med kollegan Kikki. Vi har bara öppet på fredagar och resten av dagarna är det tidsbokning som gäller. Allt som syns i skyltfönstret har Kikki sytt, hon är så himla duktig!

Det är dock inte alltid brudklänningar hon syr, utan i veckan har hon fått sy en tomtesäck, tomteluva, handskar och halsduk till en fotograf i Umeå som ska göra en julfotografering i lite äldre tomtestil.

Det är nästan ingen snö alls i Umeå just nu, så fotograferingen som fotografen ska göra får vänta tills det blir ett riktigt vackert vinterlandskap.

Några som dock är bra på att skapa julstämning utan snö är butikerna i city. Spana till exempel in frisörerna Anna Märtas skyltfönster.

Så söta snögubbar gjorda av trä!

Litet “titthål” i nedre kanten av skyltfönstret så att de små kan spana in.

Ett annat skyltfönster där butiken ansträngt sig är Ingrids Underkläder, som du ser nedan. Så kul när butiker satsar på kreativa skyltfönster!

I lördags åkte jag in till min butik för att jobba ikapp några timmar. Tog dock en paus för att besöka vår gamla lokal på Sveagatan i Umeå. Den lokalen delade vi tidigare med floristerna Linné och Grankvist som fortfarande finns kvar där, men som nu har sällskap av fotograferna på Studio Seven, som också är våra vänner.

I butiken var det julmys, med glögg och annat gott.

Daniel som är en i duon Linné och Grankvist, vek girlanger och anordnade en tävling där man kunde vinna presentkort på blommor.

Håll tummarna för mig! Gissade på 48 st, men inser att det kanske var att ta i när jag såg bilden så här i efterhand…

På andra sidan butiken pågick en fotografering  av julkort med två söta barn som poserade framför kameran som om de inte gjort någonting annat förut.

Efter besöket jobbade jag lite till och åkte sedan hem för att baka pepparkakor och lussekatter med Sixten. Att baka lussekatter tar sin lilla tid… och dessutom hatar jag degar rent generellt. De är för kladdiga, haha! Håller mig helst borta från bröd- och bullbakning, men ibland måste man ju ställa upp för de små, eller hur? Bra att det bara “måste göras” en gång per år. Om familjen vill ha fler lussekatter nu, så får de köpa färdiga!

 

 

5
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Tack för fin besöket ❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny