“An air of playful contradictions and mystery - bringing Santorini to a frozen landscape” .High up on a volcanic island, far out in the Aegean Sea, an ancient, mythical city stands with houses blazing white under the warm, Mediterranean sun. High above the Arctic circle, deep inside a hotel made of ice, that same city has been recreated - houses still blazing white but this is where the paradoxes start to uncover. White Santorini plays and laborates with contrasting materials and proportions, whimsical and giddy, while still honoring its Greek original.

ICEHOTEL i Jukkasjärvi – Vinterbröllopens paradis

– I samarbete med ICEHOTEL –

I mars 2020 åker jag och min kollega till ICEHOTEL i Jukkasjärvi där vi arrangerar en workshop för bröllopsfotografer. Workshopen är slutsåld så nu längtar vi bara tills det blir dags att skapa vintermagi på plats. ICEHOTEL är ett unikt designhotell som byggs upp varje år av is och snö, för att sedan smälta och gå tillbaka till naturen. Det är en populär plats för bröllop och brudpar reser från andra sidan världen för att få gifta sig här och för att ta del av den vackra konsten som förgyller varje rum. Som brudpar och gäster kan man sova både i iskalla rum, men också i varma stugor och hotellrum på området. Allt beror på hur äventyrlig man är.

Fotograf: Asaf Kliger  / Ceremony Hall Ginkgo / Design Kauppi & Kauppi

Även om Ishotellet är mest populärt under vintersäsongen, av naturliga skäl, så finns det ett annat hotell på plats som faktiskt har vinter hela året om. Icehotel 365 håller -5 grader året om och även där har konstnärer från värden över varit med och bidragit med sin kreativitet. Så vill du ha en vintrig känsla på bröllopet, men får inte ihop det med datumen så har du helt plötsligt en större möjlighet nu!

Fotograf: Asaf Kliger /Art Suite The Day After / Design: Marjolein Vonk &Maurizio Perron
Fotograf: Asaf Kliger / Art Suite White Santorini / Design Haemee Han Jae & Yual Lee

Det skulle vara så häftigt att få sova i det här rummet, om än lite kyligt. Som bildtexten avslöjar så är rummet inspirerat av vackra Santorini.

Har du besökt Ishotellet någon gång? Berätta gärna om din upplevelse i en kommentar!

Funderar du på att arrangera ditt bröllop här? Läs mer på ICEHOTELs hemsida: Bröllop på ICEHOTEL.

Jag lovar att dela med mig om ALLT från platsen efter vi åkt dit i mitten på mars.

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.