Bröllopsbrunch200229(78)

Bilder från bröllopsbrunchen i Umeå

I lördags var det äntligen dags för bröllopsbrunchen som jag och min kollega anordnade tillsammans med Elite Hotel Mimer i Umeå. Det var andra året i rad som vi bjöd in till en intim dag där bröllop stod i fokus och åter igen blev det en härlig dag tillsammans med leverantörer och blivande brudpar. Just den här bröllopsbrunchen är ett event med begränsade platser, där 60 personer är maxantalet. Vi gör brunchen som en kontrast till de stora bröllopsmässorna, där man får trängas med besökare i stora mässalar. Vi har själva ställt ut i sådana sammanhang tidigare, och det blir inte kvalitativt tyvärr. Man hinner inte prata på riktigt med alla som kommer förbi, och därför ville vi erbjuda ett något lugnare tempo för de brudpar som verkligen vill ha tid att prata med många. Samtidigt får man äta en fantastisk brunch på ett hotell, och just Mimer har en  riktigt härlig brunchbuffé!

Här kommer några bilder från dagen, tagna av fotografen Ljuvafoto.

Här är hotell Mimer, som från början är en gammal skola som min svärmor faktiskt gick på när hon var liten. En väldigt mäktig!

Min kollega Kristina vid vår “monter”.
Våra tyllkjolar

Hårizont var en av leverantörerna på plats och de skapade flera vackra exempel på frisyrer till bröllopet. Det som trendar enligt dem när det kommer till bröllopsfrisyrer är dels lösa uppsättningar som denna, men också mjuka lockar i ett utsläppt hår. Vi på Sisters in Law är beredda att hålla med!

Hanzens som är en klädbutik som finns i flera norrländska städer var på plats för att prata kostym. Via dem går det att sy upp kostymer från grunden i nästan vilken färg och kostymmaterial som helst. Jag frågade dem om det är många som gör det valet bland blivande brudgummar och svaret var nej, för att det var för dyrt. När jag sedan frågade vad det kan tänkas kosta så låg det på cirka 7000kr. Jag kanske är allt för van vid priserna för vad en uppsydd brudklänning kan gå på, men 7000 kr är inte alls farligt dyrt för en custom made kostym tycker jag! Vad tycker du som läser?

Precis som när det kommer till att sy upp en brudklänning från grunden, så är det ofta valet av tyg som gör att priserna kan variera så stort. När min kollega Kristina syr brudklänningar från grunden till kunder landar det ofta på mellan 10-20.000kr. Men hade kunder valt ett tyg med mönster eller pärlor som är fastbroderade för hand, så hade priset kunnat bli det dubbla, om inte mer. Så allt beror på vilket tyg man väljer. Tidsåtgången är ofta den samma om det inte är något superspeciellt en brud vill ha.

Under brunchen sjöng sångerskan och gitarristen Magda Andersson som var en av leverantörerna på plats. Det blir så mäktigt att ha med en sångerska i kyrkan på ett bröllop. Det blir en helt annan känsla och något jag rekommenderar alla blivande brudpar att boka till sitt bröllop. Är du i Umeå kan jag varmt rekommendera Magda. Under brunchen sjöng hon kanske fem låtar, och en av dem var Valborg med Håkan Hellström. Det var den låten jag och min man hade som ingångslåt till vårt bröllop, så när jag hörde den kunde jag inte låta bli att gråta en skvätt. Plötsligt var jag tillbaka till den 2 juli 2016, på ostadiga ben och nervöst väntandes på att möta alla vänner som kommit till vår dag.

Här står jag till höger, tillsammans med Patricia från Mimer som var projektledare för brunchen tillsammans med oss. Detta är i slutet av dagen då vi lottade ut fina priser. Allt ifrån skönhetsprodukter till övernattning på hotellet lottades ut och det var ett uppskattat inslag från gästerna.

Allt som allt var det en väldigt trevlig dag med ett 50-tal gäster som fick lyssna på föreläsningar, paneldiskussioner, bruncha och mingla med alla de olika leverantörerna som var på plats. Det här gör vi igen!

 

2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.